BET
Üzlet

Kitöréssel próbálkozik a Richter

Portfolio
A Richter grafikonján az elmúlt hónapok folyamán egy csökkenő csatorna rajzolódott ki, ebben haladt lefelé az árfolyam. A gyógyszergyártó részvényei az elmúlt hetekben ismét emelkedéssel próbálkoztak meg, majd az elmúlt hét második felében beérkező pozitív hírek után a Richter tovább emelkedett. A részvény a mai kitörési kísérletével fontos szintek közelébe érkezett meg, összeszedtük, hogy a Richter technikai képe alapján a továbbiakban mire érdemes majd figyelni.

Sok rossz hír után végre jó hírek

A Richter grafikonja jól mutatja mit gondolnak a befektetők a vállalatról, az év eleje óta lefelé halad az árfolyam, míg a gyógyszergyártó részvényei májusban igen nagyot estek, miután kiderült, hogy a Richternek gondot okozott a szerializáció. Az idei év elején életbe lépett uniós rendelet előírja, hogy minden újonnan gyártott vényköteles gyógyszert biztonsági elemekkel kell ellátni, mindez komoly problémát okozott a Richternek, miután a gyógyszer-szerializáció okozta kapacitásvesztés következtében a Richter nem tudott annyi terméket gyártani, mint amennyit szeretett volna.

A múlt héten azonban több jó hír is érkezett, például a Richter licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical megkapta a bioszimiláris teriparatide készítményre a forgalomba hozatali engedélyt a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumtól. De ami talán ennél is fontosabb, hogy a Richter papírjait követő nagy elemzőház, a Jefferies jelentősen megemelte a Richter célárfolyamát. A Jefferies 4 460 forintról 5 760 forintra emelte a célárát, míg az ajánlását alulteljesítőről vételre javította, elsősorban a jól teljesítő Vraylarral indokolva a lépést. A jó híreket követően a Richter technikai képe is egyre izgalmasabb.

Lefelé mutat a trend, de vannak kedvező jelek

Január közepe óta lejtmenetben halad a Richter árfolyama, amit nagyobb emelkedések is tarkítottak, a trend azonban egyelőre lefelé mutat. A grafikonon egy csökkenő csatorna rajzolódott ki, amelynek az alját és a tetejét is többször érintette az árfolyam. Ma az 5000 forintos szint fölé kapaszkodott a Richter, a részvény az 5000 és 5030 forint közötti, fontos ellenállási zónából felfelé próbál kitörni, amely korábban többször is szolgált már támaszként is ellenállásként is.

Ha sikerül az 5 000 és 5 030 forint közötti zónából felfelé kitörnie, a Richter számára a következő megállót a csökkenő csatorna felső éle jelenti majd, 5 073 forint közelében. A csökkenő csatornából felfelé kitörve, első körben az 5 200 forintos, majd az 5 300 forintos szinteket vehetné célba az árfolyam. Összességében, ha sikerülne felfelé kitörni a csökkenő csatornából, és érdemben eltávolodni az 5 000 forintos szint közeléből, akkor válna pozitívabbá a Richter technikai képe, egyelőre azonban a folytatódó csökkenő trend tűnik a valószínűbb forgatókönyvnek.

Ha nem sikerülne az 5 000 és 5 030 forint közötti zónából felfelé kitörnie, a Richter ismét a csökkenő csatorna alsóbb régiói felé mozdulhat majd el, ebben az esetben a 4 800 forintos szint jelenti az első fontosabb támaszt, míg alatta a 4 700 közelében található szintre érdemes majd figyelni a későbbiekben.

Címlapkép forrása: BÉT

Autógyár robotokkal
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Autógyár robotokkal