BET
Üzlet

Kitöréssel próbálkozik a Richter

Portfolio
A Richter grafikonján az elmúlt hónapok folyamán egy csökkenő csatorna rajzolódott ki, ebben haladt lefelé az árfolyam. A gyógyszergyártó részvényei az elmúlt hetekben ismét emelkedéssel próbálkoztak meg, majd az elmúlt hét második felében beérkező pozitív hírek után a Richter tovább emelkedett. A részvény a mai kitörési kísérletével fontos szintek közelébe érkezett meg, összeszedtük, hogy a Richter technikai képe alapján a továbbiakban mire érdemes majd figyelni.

Sok rossz hír után végre jó hírek

A Richter grafikonja jól mutatja mit gondolnak a befektetők a vállalatról, az év eleje óta lefelé halad az árfolyam, míg a gyógyszergyártó részvényei májusban igen nagyot estek, miután kiderült, hogy a Richternek gondot okozott a szerializáció. Az idei év elején életbe lépett uniós rendelet előírja, hogy minden újonnan gyártott vényköteles gyógyszert biztonsági elemekkel kell ellátni, mindez komoly problémát okozott a Richternek, miután a gyógyszer-szerializáció okozta kapacitásvesztés következtében a Richter nem tudott annyi terméket gyártani, mint amennyit szeretett volna.

A múlt héten azonban több jó hír is érkezett, például a Richter licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical megkapta a bioszimiláris teriparatide készítményre a forgalomba hozatali engedélyt a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumtól. De ami talán ennél is fontosabb, hogy a Richter papírjait követő nagy elemzőház, a Jefferies jelentősen megemelte a Richter célárfolyamát. A Jefferies 4 460 forintról 5 760 forintra emelte a célárát, míg az ajánlását alulteljesítőről vételre javította, elsősorban a jól teljesítő Vraylarral indokolva a lépést. A jó híreket követően a Richter technikai képe is egyre izgalmasabb.

Lefelé mutat a trend, de vannak kedvező jelek

Január közepe óta lejtmenetben halad a Richter árfolyama, amit nagyobb emelkedések is tarkítottak, a trend azonban egyelőre lefelé mutat. A grafikonon egy csökkenő csatorna rajzolódott ki, amelynek az alját és a tetejét is többször érintette az árfolyam. Ma az 5000 forintos szint fölé kapaszkodott a Richter, a részvény az 5000 és 5030 forint közötti, fontos ellenállási zónából felfelé próbál kitörni, amely korábban többször is szolgált már támaszként is ellenállásként is.

Ha sikerül az 5 000 és 5 030 forint közötti zónából felfelé kitörnie, a Richter számára a következő megállót a csökkenő csatorna felső éle jelenti majd, 5 073 forint közelében. A csökkenő csatornából felfelé kitörve, első körben az 5 200 forintos, majd az 5 300 forintos szinteket vehetné célba az árfolyam. Összességében, ha sikerülne felfelé kitörni a csökkenő csatornából, és érdemben eltávolodni az 5 000 forintos szint közeléből, akkor válna pozitívabbá a Richter technikai képe, egyelőre azonban a folytatódó csökkenő trend tűnik a valószínűbb forgatókönyvnek.

Ha nem sikerülne az 5 000 és 5 030 forint közötti zónából felfelé kitörnie, a Richter ismét a csökkenő csatorna alsóbb régiói felé mozdulhat majd el, ebben az esetben a 4 800 forintos szint jelenti az első fontosabb támaszt, míg alatta a 4 700 közelében található szintre érdemes majd figyelni a későbbiekben.

Címlapkép forrása: BÉT

magyareuró200122
FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
FrankfurtiTőzsde