Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Eséssel zárta a hét harmadik napját a BUX

Portfolio
Az európai tőzsdék lejjebb kerültek szerdán, miután Donald Trump az ENSZ-ben elmondott beszédében kritizálta Kínát, míg a befektetők emellett az amerikai elnökkel szembeni lemondatási eljárás (impeachment) elindítása miatt aggódtak. A hazai részvényindex is lejjebb került ma, a BUX végül 0,7 százalékos eséssel zárt, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, lejjebb került az OTP

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 294 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével eséssel zárták a hét harmadik napját. A Richter 0,3 százalékos esés után 5 035 forinton zárt, a Mol 0,8 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 952 forinton fejezték be a szerdai kereskedést, míg az OTP 1 százalékot esett, a bankrészvény 12 510 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

Nem találják az irányt a tengerentúli tőzsdék

A szerdai piacnyitástól távolodva felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék, a befektetőket a Donald Trumppal szembeni lemondatási eljárás (impeachment) intette óvatosságra, míg a kereskedelmi háborús félelmek sem csitultak érdemben, miután Donald Trump az ENSZ-ben mondott tegnapi beszédében Kínát kritizálta. A Dow 9 pontos erősödése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb.

Az egyedi részvények esetében az eBay árfolyama 1,3 százalékot esett, miután bejelentették, hogy távozik a cég vezérigazgatója. A Nike részvényei 5,5 százalékkal kerültek feljebb, miután a társaság első negyedéves számai felmúlták az elemzői várakozásokat, a cég bevétele 7,2 százalékkal 10,66 milliárd dollárra emelkedett, míg a Reuters elemzői konszenzusa 10,44 milliárd dollárt várt, a társaság nettó eredménye 1,37 milliárd dollárra nőtt.

Esnek a régiós részvényindexek

Esnek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a régiós részvényindexek is lejjebb kerültek, a lengyel WIG 1,1 százalékos esése mellett a bécsi börze 2 százalékot esett, míg a prágai tőzsde 1,5 százalékot esett. A magyar tőzsde is esik, a BUX 3,4 milliárd forintos forgalom és 508 pontos mínusz mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek. A BUX komponensei közül a Waberer’s és az Appeninn részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Lefordultak az európai tőzsdék

Emelkedéssel indult a keddi kereskedés az amerikai részvénypiacokon, a hangulat azonban elromlott a nap folyamán. A piaci kommentárok szerint az esést egyrészt a kereskedelmi háborús feszültség ismételt erősödésére vezették vissza, miután Donald Trump az ENSZ-ben mondott beszédében kritizálta Kínát. A beérkező és a vártnál gyengébb fogyasztói bizalmi index mellett a növekvő politikai bizonytalanság lehetősége is aggasztotta a befektetőket, miután nőtt az amerikai elnökkel szembeni lemondatási eljárás (impeachment) elindításának az esélye. A Dow 0,5 százalékos esése mellett az S&P500 0,8 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,5 százalékos eséssel fejezte be a hét második napját.

Ázsiában is estek a tőzsdék, miután bejelentették, hogy elindul a hivatalos eljárás az amerikai elnök ellen, a Donald Trumppal szembeni alkotmányos vádeljárást rosszul fogadták a befektetők, az elhúzódó politikai bizonytalanság lehetősége alaposan visszavetette a részvénypiacok hangulatát. A Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1 százalékot esett.

Az irányadó európai részvényindexek is esnek szerdán, a DAX 1,3 százalékos esése mellett a CAC40 1,6 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 1,8 százalékot esett.

Lejjebb került a BUX, esik a Mol

A szerdai piacnyitástól távolodva lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, a kifejezetten rossz hangulat alól a magyar tőzsde sem volt képes kivonnia magát. A BUX 430 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül esnek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esése mellett a Richter 0,8 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,2 százalékot esett. A hazai blue chipek közül 1,6 százalékos esésével a Mol teljesít a leggyengébben.

Felpattant az AutoWallis

Szerdán tette közzé első féléves számait az AutoWallis, a társaság árbevétele 21 százalékkal 38,4 milliárd forintra nőtt, a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, az EBITDA 24 százalékkal közel 1,4 milliárd forintra emelkedett, míg a cég átfogó eredménye 148 százalékkal 458 millió forintra nőtt. Az AutoWallis vezérigazgatója szerint a cég az év elején meghirdetett ötéves stratégiájában kijelölt úton halad, Ormosy Gábor szerint a stratégiában olyan akvizíciókkal számolnak, melyek az árbevétel és az eredmény növekedéséhez egyaránt hozzájárulnak. Az AutoWallis vezérigazgatója hozzátette, hogy eddig 20 konkrét, potenciális akvizíciós célpontot azonosítottak, melyek közül több esetben megtörtént a kapcsolatfelvétel, az adatgyűjtések elindultak, és az elsőkörös ajánlatok több esetben megtörténtek. Az AutoWallis beszámolóját jól fogadták a befektetők, a társaság részvényárfolyama 5,3 százalékkal került feljebb.

AutoWallis

Lejjebb került a magyar tőzsde a szerdai piacnyitás után

Eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 153 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül lejjebb kerültek a szerdai piacnyitás után. A Magyar Telekom és a Richter árfolyama egyaránt 0,1-0,1 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,3 százalékos esése mellett az OTP 0,7 százalékkal került lejjebb ma reggel.

buxny20190925

Eséssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, a hangulat azonban elromlott, amelyet a piaci kommentárok alapvetően két tényezőre vezettek vissza. A kereskedelmi háborús félelmek ismét erősödtek, miután Donald Trump amerikai elnök az ENSZ-ben mondott beszédében kritizálta Kínát. A hangulatot tovább rontotta, valamelyest nőtt az amerikai elnökkel szembeni lemondatási eljárás (impeachment) elindításának az esélye. A Dow végül 142 pontos esés után 0,5 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,5 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX végül 48 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter tudott kedden emelkedni, a gyógyszergyártó részvényei 1,1 százalékos emelkedés után 5 050 forinton zártak. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esés után 435 forinton zárt, a Mol 0,1 százalékos esést követően 2 976 forinton zárt, míg az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 12 630 forinton búcsúzott a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai részvényindexek keddi esése után az ázsiai börzék is lejjebb kerültek a hét harmadik napján, a piaci kommentárok szerint a növekvő politikai bizonytalanság miatt aggódtak, miután az amerikai képviselőház demokrata elnöke magyar idő szerint szerda éjjel jelentette be, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy alkotmányos vádeljárást indítsanak Donald Trumppal szemben. A Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a hongkongi börze 1,2 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,7 százalékot esett. Ázsia más részein is lejjebb kerültek a tőzsdék, a szingapúri részvénindex 0,8 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 1,1 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 56 pontos mínusza 0,5 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína hamarosan folytatódó kereskedelmi tárgyalásai előtt ismét nőtt a feszültség, miután az amerikai elnök az ENSZ-ben mondott beszédében Kínát kritizálta, ami óvatosságra intette a befektetőket. A piaci szereplők emellett a Donald Trumppal szembeni lemondatási eljárás (impeachment) elindítása miatt aggódnak.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat, az Egyesült Államokból az augusztusi újlakás építési statisztikát teszik majd közzé.

Szerdán tette közzé legfrissebb számait az AutoWallis.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Masszívan bővülő árbevétel és eredmény az AutoWallisnál

Erős félévet zárt az AutoWallis, miután árbevételét 21 százalékkal, 38,4 milliárd forintra, átfogó eredményét pedig 148 százalékkal 458 millió forintra növelte. Az erős számokhoz az AutoWallis mindhárom üzletága hozzájárult, melyek közül eredményesség tekintetében a nemzetközi disztribúciós és az autóipari szolgáltatói üzletág emelkedett ki. A menedzsment megítélése szerint az eredményességét legjobban bemutató pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, az EBITDA 24 százalékkal közel 1,4 milliárd forintra emelkedett.

Tovább a cikkhez

Bajban Trump: súlyos vizsgálat készülődik ellene

Az amerikai képviselőház demokrata elnöke magyar idő szerint szerda éjjel jelentette be, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy alkotmányos vádeljárást indítsanak Donald Trumppal szemben.

Tovább a cikkhez
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub