Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régiójának ügyvezetõ igazgatója a pénzintézet felújított és átalakított Károly körút 1. szám alatti fiókjának átadásán 2019. augusztus 26-án.MTI/Kovács Attila
Üzlet

Itt a magyar bankszektor digitális javaslatcsomagja

Portfolio
Megjelent a Magyar Bankszövetség digitális javaslatcsomagja a szövetség honlapján, a Gazdaság és Pénzügy c. kiadványban. A javaslatcsomagról a Portfolio-nak Becsei András elnök beszélt részetesen, most nyilvánosságra hozták ateljes csomagot.
Portfolio Banking Technology 2019
A bankszektor digitalizációs javaslatcsomagjának részleteiről Becsei András beszél majd a november 14-ei Banking Technology konferenciánk nyitóelőadásában. Regisztráció itt!

A jól működő bankrendszer a gazdasági fejlődés egyik záloga, ezért nemzetgazdasági szempontból is kiemelt fontosságú, hogy a szektor digitalizációs törekvései minél gyorsabban és hatékonyabban valósuljanak meg. Éppen ezért a Magyar Bankszövetség aktív, partneri együttműködésre törekszik a jogalkotóval és a felügyeleti szervekkel, és javaslatokat fogalmaz meg a digitális átállást támogató jogszabályi környezet megvalósítására - olvasható a bankszövetség honlapján, a digitalizációs javaslatcsomagot bemutató kiadványban. 

A digitalizációs javaslatcsomag részleteiről exkluzív interjúban számolt be a Portfolionak Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke: 

A Magyar Bankszövetség tagbankjai összegyűjtötték a digitális banki átállás fókuszpontjait, és megfogalmazták a digitális átállást támogató javaslataikat. Részletesen foglalkoznak a készpénzhasználat visszaszorításásval, a digitális hitelezéssel, a digitális szerződéskötéssel és a papírmentesítéssel, a bankszektor költséghatékonyságának javításával. A bankok a meglévő adatbázisokhoz való hozzáférést is javasolják az adminisztratív terhek csökkentése, az ügyintézés gyorsítása érdekében. 

A javaslatcsomagban a bigtechekre, bankokra és egyéb szereplőkre vonatkozó szabályozási kérdések harmonizálásást is kérik, illetve a lakossági tranzakciós illeték eltörlését sürgetik. Javasolják, hogy a bankadóból leírhatóvá váljanak a digitalizációs fejlesztések költségei. 

Becsei András

Magyar Bankszövetség, OTP Jelzálogbank, elnök, vezérigazgató

Elsõ diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerezte pénzügy szakirányon, amelyet ösztöndíjas tanulmánnyal egészített ki a Los Angeles-i University of Southern Cal...

Tovább

Elsõ diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerezte pénzügy szakirányon, amelyet ösztöndíjas tanulmánnyal egészített ki a Los Angeles-i University of Southern Cal... Tovább

A címlapkép forrása: MTI/Kovács Attila. 

wall street_getty
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
wall street_getty