Üzlet

Visszafizette kötvényét a MOL és egy rulírozó hitelt is felvett

Portfolio
Két közleményt is közzétett piaczárást követően a MOL, amelyek szerint egyrészt ma lejárt egy félmilliárd dolláros kötvénye, amelyre kifizette a kamatokat is, és közben ma egy 570 millió euró összegű rulírozó hitelt is felvett.

Az első közlemény arról szólt, hogy lejárt a MOL 500 millió dollár értékű kötvénye. A közlemény szerint a cég arról tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2012. szeptember 24-én a MOL Group Finance S.A., mint kibocsátó és a MOL, mint garantőr által kibocsátott 500 millió USD összértékű, 7 éves lejáratú, fix kamatozású kötvények (kupon: 6,250%, ISIN: XS0834435702) visszafizetésre kerültek és az utolsó kamatfizetés a lejárat napján megtörtént.

A második közlemény arról szólt, hogy 570 millió EUR összegű rulírozó hitelszerződést kötött a MOL. Ebben a közleményben arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket a cég, hogy a MOL Group Finance S.A. Bertrange, Zürich Branch („FinCo”) mint hitelfelvevő, a MOL garanciavállalása mellett, 2019. szeptember 26-án 570 millió EUR összegű rulírozó hitelszerződést („Szerződés”) kötött 14 bankcsoporttal. A szerződéskötéssel egyidejűleg a 2014. október 30-án megkötött 1,55 milliárd USD összegű rulírozó hitelszerződés alapján fennálló 620 millió USD hitelkeretösszeg megszüntetésre kerül.

A tranzakciót a BNP Paribas és az UniCredit Bank Hungary Zrt. koordinálta, az ügynöki szerepet az Erste Group Bank AG látja el. A MOL kimagaslóan versenyképes feltételekkel kötötte meg a Szerződést, melynek kiinduló kamatfelára 70 bázispont. A Szerződés formáját tekintve klubhitel, finanszírozóként a MOL-csoport partnerbankjai szerepelnek. A hitelszerződés 5 éves futamidejű, további 1+1 évvel meghosszabbítható, egyaránt lehívható EUR-ban és USD-ben is. Az új hitelkeret tovább javítja a MOL-csoport pénzügyi profilját, mivel hozzájárul a hitelek lejárati profiljának optimalizálásához – zárul a közlemény.

A MOL részvénye ma a Budapesti Értéktőzsdén 1%-os mínuszban, 2922 forinton zárt.

Autógyár robotokkal
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Autógyár robotokkal