Előfizetői tartalom

Elfogyott a kormány türelme, hatósági eljárások indultak hazai szállodáknál

Portfolio
Idén július 1-jétől a magyarországi szálláshelyeknek naprakész adatokat kell szolgáltatniuk a vendégforgalmukról, azonban több hotel, köztük nagy szállodaláncokhoz tartozó egységek sem teljesítik az adatszolgáltatást, ezért a belvárosi önkormányzat hatósági eljárást indított szállodák ellen, írja a Napi.hu. Legvégső esetben akár be is zárhatják a jogszabályoknak nem megfelelő szálláshelyeket.

A magyarországi szállodákban július 1-jétől elindult a digitális adatszolgáltatás a Nemzeti turisztikai adatszolgáltató központ (Ntak) rendszerébe, azonban a Magyarországon működő 1100-1200 szálloda jelentős része nem küld forgalmi adatokat a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt álló MTÜ központjába, írja a Napi.hu. Mindössze 650 szálloda végzi szabályosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés