BÉT
Üzlet

Újra nekifutott a falnak az OTP és ismét sikerült áttörnie azt

Portfolio
A múlt héten az OTP fontos szintet tört át, azonban a sikertelen kitörési kísérlet után a részvény lefordult. A hét második felében a bankpapír árfolyama ismét nagyot emelkedett és az OTP újra a kiemelten figyelt szint felett tudott bezárni, a következő hét nagy kérdése az lehet, hogy ezúttal sikerül-e felette megkapaszkodnia. Emellett a Richter és a Mol is fontos támaszok közelében jár, összeszedtük, hogy a hazai blue chipek technikai képe esetében mire érdemes majd figyelni az előttünk álló néhány nap folyamán.

OTP

Az elmúlt hónapok folyamán az OTP a 11 800 és 12 800 forint által határolt sávban oldalazott, a sáv tetejét jelentő 12 800 forintos szintnek bár többször is nekifutott az OTP, áttörnie azonban sokáig nem sikerült azt. A fordulatra egészen a múlt hét utolsó napjáig kellett várni, az OTP bár felfelé tört ki a sávból, az árfolyam ezután ismét lefordult. A hét elején látott esés után az OTP újra emelkedéssel próbálkozott meg, majd a pénteki kereskedésben sikerült ismét a 12 800 forintos szint felett zárnia az OTP-nek. Amennyiben sikerül felette maradnia, a következő fontos ellenállási szint a 13 250 forintos közelében húzódik. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az első támaszt a 12 400 forint közelében található szint jelenti majd az OTP számára.

OTP

Mol

A Mol augusztus végén a csökkenő csatorna alsó trendvonala közelébe esett és az árfolyam a 2 820 forintos támasz alá is beszúrt. Ezután a Mol ismét emelkedni kezdett, azonban a lélektani 3 000 forintos szint felett nem tudott tartósan megkapaszkodni az árfolyam és a részvény ismét lefordult. A Mol a 2 940 forintos szint közelében jár, amelyet letörve a részvény a továbbra is irányadó csökkenő csatorna alsóbb régiói, és a 2 825 forintos szint felé vehetné az irányt a későbbiekben.

Mol

Richter

Bár a trend rövid távon lefelé mutat a Richter számára, a részvény egyre magasabb mélypontokat hagyva a grafikonon az 5 000 forintos szintet is áttörte. Azonban egyelőre úgy tűnik, hogy a csökkenő csatorna 5 065 forintnál található, felső trendvonala közelében elakadt az emelkedés, és a Richter pénteken ismét az 5 000 forintos szintet tesztelte vissza. Ha sikerülne a felfelé kitörnie a csatornából, a Richter technikai képe pozitívabbá válna és az árfolyam az 5 200 forintos vehetné célba. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az 5 000 forintos szintet letörve a 4 800 forintos szint jelentheti a következő megállót a Richter számára.

Richter

Magyar Telekom

A szeptember 13-i nagy emelkedés után átmeneti megingás következett, majd a Magyar Telekom ismét emelkedéssel próbálkozott meg. Amennyiben az erősödés folytatódik, a következő megállót a 442 forintos szint jelentheti, amelyet leküzdve az osztalékszelvény vágása után hagyott rés teljes visszatöltésével próbálkozhat meg a Magyar Telekom. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a 416 forint közelében található, rövid távú emelkedő trendvonalra fókuszálnak majd a piaci szereplők.

Magyar Telekom

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Alteo klub