Farkas József Sanatmetal
Üzlet

A magyar cég, amelyik Oroszország után Afrikát és Amerikát hódítaná meg

Portfolio
Tudatosan építkezik és komoly tervei vannak a tavaly oroszországi gyárát megnyitó Sanatmetal Kft-nek - derült ki Farkas József ügyvezető interjújából, amelyet a Cégérték magazin készített. A vállalat újrafogalmazta küldetését és nemzetközi családi vállalkozásként azonosította magát.
Farkas József, a Sanatmetal ügyvezető igazgatója ott lesz az október 17-i konferenciánkon. Részletek itt:

"Azt szoktam mondani, könnyű alakítani egy külföldi céget, de hatékonyan irányítani, megismerni a nemzeti sajátosságokat, adó, könyvelési, jogi követelményeket, nagyon nehéz és még sokat kell tanulnunk" - fejtette ki a lapnak a Sanatmetal első embere a külföldi terjeszkedés tapasztalatairól. Arra is emlékeztetett, hogy a cég történetileg traumatológiai implantátumok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, majd gerinc-, később térd- és csípőprotézisek jöttek a palettára.

A vezetőnek határozott elképzelései vannak azok után, hogy 2018-ban megnyitották oroszországi gyárukat (melynek megnyitóján Kaluga megye kormányzója és az orosz egészségügyi miniszterhelyettes is részt vett). Oroszországból Eurázsiát szeretnék ellátni, Mexikóból Dél- és Közép-Amerikát, és szeretnék az Öböl-menti régiót is lefedni, ez utóbbi afrikai hídfőállást jelentene.

A társaság növekedési célja, hogy profiljában Európában az első húsz között legyen, és a legutóbbi hírek szerint már ott is van a cég. Emellett folyik a márkaépítés, melynek célja, hogy nemzetközi szinten is erős márkává váljon a Sanatmetal.

Arról is beszélt a cégvezető, hogy folyik a szervezet letisztítása, a jövõ évet SANAT Holding szervezetben folytatják, erősítik a menedzsmentet, méregdrága oktatások és folyamatfejlesztések zajlanak. A WIWE (a Sanatmetal bankkártya nagyságú szívdiagnosztikai eszköze) kikerült egy startup formájú myWIWE kft-be, hogy gyorsabban tudjon fejlődni és tisztább legyen a core üzletágak folyamata. Ebből az eszközből 2019-ben 500 millió forintos árbevételt várnak. A gyógyászati segédeszközök esetében 2020 májusában élesedő szigorúbb szabályok szerinte újraosztják az egészségipar világpiacát, és cél, hogy ennek a nyertesei között legyen a magyar cég.

A tervekről szólva kifejtette, hogy megfelelõ értékesítéssel jelentõsen növelhetõ piaci részesedésük Oroszországban, illetve más régiókban is.

Ugyanakkor nagyon sok helyen - érthető módon - a nemzetközi beszállítók aránya korlátozva van. Ezen tud segíteni, ha az orosz mintához hasonlóan termékeinket helyben gyártjuk, hasznosítva a kormány „kifektetési” elképzelését is

- vélekedett.

Farkas József

Sanatmetal Kft., ügyvezető igazgató

Farkas József a Sanatmetal Kft. ügyvezető igazgatója valamint tulajdonosa. A vállalkozás megalapítása előtt mérnöki, majd közgazdász-mérnöki végzettséget szerzett. 1991-ben lett a traumatológiai és or
Tovább
Farkas József a Sanatmetal Kft. ügyvezető igazgatója valamint tulajdonosa. A vállalkozás megalapítása előtt mérnöki, majd közgazdász-mérnöki végzettséget szerzett. 1991-ben lett a traumatológiai és or Tovább

Címlapkép: Farkas József, a Sanatmetal Kft. ügyvezető igazgatója, miután átvette Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől a 2014. évi Innovációs Nagydíjat a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismerések átadási ünnepségén az Országház Felsőházi termében 2015. március 26-án. MTI Fotó: Soós Lajos

100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub