forever 21 bolt üzlet
Üzlet

Világhírű ruházati üzletlánc kért csődvédelmet

Portfolio
A Forever 21 nevű amerikai ruházati üzletlánc csődvédelmet kért, a csődeljárás és a nagy átalakítások, boltbezárások után újra működőképessé szeretnék  tenni a céget.

A Forever 21 az egyik legnagyobb üzlethálózattal rendelkező amerikai ruházati üzletlánc, 815 üzletük  van szerte a világon, ezek jó része került most veszélybe. A társaság tervei szerint bezárja legtöbb európai és ázsiai üzletét, ugyanakkor fő piacán, az Egyesült Államokban, illetve Mexikóban és Latin Amerikában fenntartják jelenlétüket, Amerikában 178 üzlet bezárására kértek engedélyt.

A csődeljárás lefolytatására az egyik meglévő hitelezőjüktől, a JP Morgantől szereztek 275 millió dollárt, illetve a TPG Sixth Street Partners befektetőtől további 75 millió dollárt. A társaság bízik benne, hogy a csődeljárás után sikerül helyreállítani a társaság rendes működését. Más üzletláncok is csődeljárás után szedték rendbe magukat, ilyen volt a Barneys és a Mattress Firm is.

A társaságot 1984-ben alapította egy dél-koreai házaspár, Do Won Chang és felesége, Jin Sook chang,  a pár vagyonát közel 3 milliárd dollárra taksálja a Forbes. Az első üzletük egy 90 négyzetméteres Los Angeles-i kis ruhabolt volt, és mindössze 11 ezer dolláros vagyonnal rendelkeztek akkor.

A divatáruházak az utóbbi időben két trend miatt is szenvednek: egyrészt a fiatal vásárlóik egyre környezettudatosabban vásárolnak, ezért kevesebbet fogyasztanak, másrészt egyre többen rendelnek online shopokból ruházati cikkeket, így a fizikai üzletek fenntartása egyre kevésbé éri meg. A használtruha piaca mindeközben egyre nő, népszerűek az erre szakosodott online áruházak is. 2028-ra becslések szerint 64 milliárd dollárosra nőhet a használtruhapiac Amerikában, miközben a fast fashion piac mindössze 44 milliárd dolláros lesz. 

(CNBC)

forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Budapest