nyse
Üzlet

Fedezékbe vonulnak a befektetők

Portfolio
Gyorsan elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, egy vártnál rosszabb amerikai makroadat borzolta a kedélyeket. Az amerikai tőzsdék napi mélypontjuk közelében zártak, a befektetők elkezdtek fedezékbe vonulni, emelkedett például a nemesfémek ára.

Csúnya

Csúnya lett a vége, közel 1,2 százalékos mínuszban, napi mélypontjuk közelében zártak a vezető amerikai részvényindexek, ez alapján szerdán tovább folytatódhat az esés.

Felpattanás

A napi mélypontokról valamelyest felpattantak az amerikai részvényindexek, de a Dow és az S&P még így is közel 1 százalék mínuszban áll.

dolla

Gyengül a dollár

A gyenge amerikai makroadat megjelenése után a dollár gyengülni kezdett, az EURUSD árfolyam felpattant, a dollárindex pedig esett.

eurusda
dolla

Esik az olaj ára

Lejjebb került az olaj ára is, a Brent 1, a WTI 1,5 százalékot veszített az értékéből, ami mögött a globális gazdasági lassulástól és az emiatt csökkenő olajkereslettől való félelem áll.

wtiss

Fedezékbe vonulnak a befektetők

A befektetők ma újra megtalálták a menekülőtermékeket, az arany ára például 1 százalékot emelkedett.

goldd

Folytatódik az esés

Folytatódik az esés, a vezető amerikai részvényindexek már 1,2 százalék mínuszban állnak, elsősorban a nagy iparvállalatok és az exportorientált vállalatok részvényárfolyama esik.

spxaa

est media

Folytatódik az esés az amerikai tőzsdéken, a Dow már 260 pontos, vagyis közel 1 százalékos mínuszban áll, az S&P 500 értéke 0,9 százalékkal került lejjebb. A befektetők elkezdtek árazni egy újabb amerikai kamatvágást, az egy nappal korábbi 40-ről 60 százalékra nőtt egy októberi kamatvágás esélye a 2009 óta nem látott gyenge ISM adat megjelenése után.

Nyitás előtt nem sokkal a határidős részvényindexek állása alapján még úgy tűnt, hogy folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken, azonban délután megjelent egy vártnál lényegesen rosszabb amerikai makroadat, ami miatt lefordultak a vezető amerikai részvényindexek. Az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index 2009 júniusa óta nem volt olyan alacsony, mint most, a 47,8-es érték elmaradt az 50,1-es várakozástól. Ennek hatására esnek a vezető amerikai részvényindexek, amelyek már 0,6-0,8 százalék mínuszban állnak.

spx

Európában is lefordultak a tőzsdék, a nlmet DAX 1,4, a francia CAC 1,3 százalékkal került lejjebb.

spx

Címlapkép: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde