Bet
Üzlet

Itt a brókercégek friss rangsora: Első a Wood, második a Concorde

Portfolio
Szeptemberben kétszámjegyű ütemben csökkent a hazai részvénypiaci forgalom a korábbi év azonos időszakához képest, a szeptemberi forgalom több mint felét az OTP részvényei adták. A brókercégek között a Concorde-Erste-Wood hármasból szeptemberben a Wood végzett az első helyen, míg a második helyet ezúttal a Concorde szerezte meg.

A nyár végi lejtmenet után szeptemberben felpattant a magyar tőzsde, bár a BUX lendülete a hónap végén kifulladni látszott, a hazai részvényindex így is magabiztos emelkedéssel zárta a szeptembert, a BUX végül 2 százalékos erősödéssel zárta a hónapot.

A nemzetközi tőkepiacokon is mozgalmasan telt a szeptember, az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság mellett a befektetők figyelme a nagy jegybankok felé fordult, a Fed szeptemberben tovább vágta a kamatot, míg az Európai Központi Bank a kamatcsökkentés mellett az eszközvásárlási programját is újraindította. A jó hangulat kitartott a vezető tőzsdék esetében, a DAX 4,1 százalékos emelkedéssel zárta a szeptembert, míg az S&P500 1,7 százalékkal került feljebb.

A hazai tőzsdén a duplikált forgalom 352,7 milliárd forint volt szeptemberben, ami közel 13 százalékos csökkenést jelentett augusztushoz képest, míg 2018. szeptemberével összehasonlítva a visszaesés 15,6 százalékos volt.

Szeptemberben az OTP részvényekkel kereskedtek a legnagyobb forgalom mellett a magyar tőzsdén, a bankpapír szeptemberi forgalma a teljes piaci forgalom közel 55 százalékáért felelt. A Mol a piaci forgalom 17,8 százalékát adta, míg a Richter a szeptemberi piaci forgalom 15,9 százalékét tudhatta magáénak. A Magyar Telekom a piaci forgalom 2,5 százalékát tette ki szeptemberben.

Az ötödik legnagyobb részvény, az Opus árfolyama 1,3 százalékkal 388 forintig emelkedett, az elmúlt hónapok folyamán nagy forgalmat bonyolító 4iG 1,3 százalékkal 907 forintig esett vissza, míg az új tevékenységi kört felvevő Est Media árfolyama több mint 15 százalékos erősödés után 127 forintig emelkedett.

A Concorde havi piaci részesedése 23,2 százalékra nőtt szeptemberben a korábbi hónap 23 százalékos értékével szemben, a Wood esetében a részesedés 26,5 százalékról 27,5 százalékra emelkedett szeptemberben. Az Erste részesedése 24 százalékról 22,3 százalékra csökkent szeptemberben, míg az Equilor részesedése 8,8 százalékra nőtt szeptemberben a korábbi hónap 6,4 százalékos értékével összehasonlítva.

A brókercégek közül a Wood megőrizte vezető helyét szeptemberben, a dobogó második és harmadik helyezettje azonban helyet cserélt ebben a hónapban. Szeptemberben a Concorde a második, míg az Erste a harmadik volt a rangsorban. Az elmúlt hónapok folyamán fej-fej mellett haladó három brókercég szeptemberben a teljes piaci forgalom több mint 73 százalékáért felelt.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Paks nuclear power plant
modern irodabelso emberekkel
Flags in front of the European Parliament
ujportfolio
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-140837560