Előfizetői tartalom

Beszakadtak az amerikai tőzsdék, de miért?

Portfolio
Jelentős, 2% körüli esést produkáltak a vezető amerikai részvényindexek a szerdai kereskedés során, ami az idei legnagyobb egynapi szakadást jelenti. A nagy mozgásban több tényező együttesen játszhat szerepet a gyenge tegnapi amerikai ISM-adattól kezdve a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos nagyfokú bizonytalanságon át odáig, hogy a WTO-döntés alapján amerikai-európai vámháború is kitörhet, illetve kórházba került Donald Trump amerikai elnök egyik legnagyobb esélyű demokrata párti kihívója. Ma fontos technikai szintek törtek ma le a vezető részvényindexeknél, amelyek akár további esést is megalapozhatnak, igaz a jövő heti újabb amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások idővel talán bizakodásra adnak.

2019. október 02. 22:08 Megosztás Csúnya lett a vége is az amerikai tőzsdéken Elmaradt a nap végi felpattanás, így 1,6-1,9%-os mínuszban zárt a három vezető amerikai részvényindex. A legnagyobb esést a Dow Jones produkálta, amely csak kissé tudott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés