Üzlet

Elmarad a tőzsdére lépés és még nagy kirúgások is jönnek

Portfolio
Hatalmas elbocsátásra készül a WeWork anyavállalata, akár a dolgozói negyedétől is megválhat – tudta meg a Business Insider. A coworking irodákat üzemeltető startup nemrég jelentette be, hogy leállítja a tőzsdére lépési terveit.

A Business Insider úgy tudja, hogy költségcsökkentési céllal a dolgozói 10-25 százalékát elbocsáthatja a We Company, ami 1000-3000 fős leépítésnek felel meg. Ez kevesebb, mint amiről korábbi lapértesülések szóltak, volt, aki 5000 fős leépítésről írt.

Az önmagát technológiai cégként eladni próbáló WeWork nemrég még az egyik legértékesebb amerikai startup volt, amikor kiderült, hogy tőzsdére készül a coworking-irodákat üzemeltető vállalat, néhányan 60 milliárd dolláros vállalatértéket jósoltak. Azonban ahogy egyre több érdekes sztori látott napvilágot a céggel és alapítójával, Adam Neumannal kapcsolatban, illetve a kibocsátási tájékoztatóból fény derült a hatalmas veszteségekre, a cég iránti érdeklődés és ezzel a becsült értéke egyre zsugorodott. Legutóbb már csak 10-12 milliárd dolláros piaci kapitalizációt vártak, amivel masszívan veszteséges lett a sztori egyik nagytulajdonosának, a Softbanknak.

Ebbe belebukott az alapító is, akit főleg a Softbank nyomására lemondtattak múlt héten a cég éléről. A vállalat pedig hétfőn bejelentette, hogy egyelőre felfüggeszti a tőzsdére lépési terveit.

opel gyar motorgyartas szentgotthard autoipar
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1075371874