áram
Üzlet

A hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé válna az Opus

Portfolio
Az Opus hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé kíván válni, ennek egyik lépése volt a Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlásának bejelentése – mondta el Bally Attila, a cég energetikai szakértője a Világgazdaságnak adott interjújában.

A Titász Magyarország ötödét látja el árammal, tavalyi bevétele 47,8 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig elérte az 5,4 milliárdot – mondta el az energetikai szakértő arra a kérdésre válaszolva, hogy miért éppen a Titászra esett az Opus választása.

A dinamikusan fejlődő kelet-magyarországi régióban az Opus már most is rendelkezik érdekeltséggel, nyáron az alapkezelőjén keresztül befolyást szerzett a térség gázelosztó vállalatában, a Tigázban. A cél a két vállalat közötti szinergiák kiaknázása, amitől a hatékonyság javulását várják. A Titász mellett szól még, hogy készülnek olyan beruházások a régióban, mint például a BMW, amely tovább növelheti az áramhálózati vállalat eredményességét.

Az Opus folyamatosan vizsgálja a piaci lehetőségeket annak érdekében, hogy a hazai energetikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon, nem zárkózik el attól sem, hogy bővítse érdekeltségeit a teljes energetikai értékláncban.

Egyelőre csak az adásvételre vonatkozó megállapodást jelentették be pénteken, a tranzakció egyes feltételeit, például a vételárra vonatkozót csak a pénzügyi átvilágítást követően alakítják ki.

A Titász nagy kihívás, de nagy lehetőség is - mondta Bally Attila. Az Opus szeretne eleget tenni a 21. század elvárásainak is a lakossági ellátásában, gondolva az okosotthonokra, az elektromos járművek töltésére, vagy arra, hogy a napelemekkel az ügyfelek már termelőként is megjelenjenek a hálózatban. Például külföldön az ügyfelek saját energiaközösségeket is létrehoznak az áramtermelésen felül, például a geotermia hasznosítására, amivel az elosztóhálózathoz kapcsolódnak.

(Világgazdaság)

Címlapkép: Photofusion/Universal Images Group via Getty Images

Orbán Viktor Prága
GettyImages-1174045407
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Névtelen tervválság forint
GettyImages-1187738330
eromu
K_EPA20190122208
GettyImages-1175389290
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1187738330