áram
Üzlet

A hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé válna az Opus

Portfolio
Az Opus hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé kíván válni, ennek egyik lépése volt a Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlásának bejelentése – mondta el Bally Attila, a cég energetikai szakértője a Világgazdaságnak adott interjújában.

A Titász Magyarország ötödét látja el árammal, tavalyi bevétele 47,8 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig elérte az 5,4 milliárdot – mondta el az energetikai szakértő arra a kérdésre válaszolva, hogy miért éppen a Titászra esett az Opus választása.

A dinamikusan fejlődő kelet-magyarországi régióban az Opus már most is rendelkezik érdekeltséggel, nyáron az alapkezelőjén keresztül befolyást szerzett a térség gázelosztó vállalatában, a Tigázban. A cél a két vállalat közötti szinergiák kiaknázása, amitől a hatékonyság javulását várják. A Titász mellett szól még, hogy készülnek olyan beruházások a régióban, mint például a BMW, amely tovább növelheti az áramhálózati vállalat eredményességét.

Az Opus folyamatosan vizsgálja a piaci lehetőségeket annak érdekében, hogy a hazai energetikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon, nem zárkózik el attól sem, hogy bővítse érdekeltségeit a teljes energetikai értékláncban.

Egyelőre csak az adásvételre vonatkozó megállapodást jelentették be pénteken, a tranzakció egyes feltételeit, például a vételárra vonatkozót csak a pénzügyi átvilágítást követően alakítják ki.

A Titász nagy kihívás, de nagy lehetőség is - mondta Bally Attila. Az Opus szeretne eleget tenni a 21. század elvárásainak is a lakossági ellátásában, gondolva az okosotthonokra, az elektromos járművek töltésére, vagy arra, hogy a napelemekkel az ügyfelek már termelőként is megjelenjenek a hálózatban. Például külföldön az ügyfelek saját energiaközösségeket is létrehoznak az áramtermelésen felül, például a geotermia hasznosítására, amivel az elosztóhálózathoz kapcsolódnak.

(Világgazdaság)

Címlapkép: Photofusion/Universal Images Group via Getty Images

DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT