Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Portfolio
Kedden lefordultak az irányadó európai részvényindexek, a hangulatra az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság vetett árnyékot. A magyar tőzsde eséssel zárta a hét második napját, míg a hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes emelkedni.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 312 pontos mínusz mellet 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos esés után 12 490 forinton zárt, a Mol 0,6 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 820 forinton fejezték be a hét második napját. A Richter 1 százalékos esést követőn 4 774 forinton búcsúzott a hét második napjától, míg a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes emelkedni, a telekomcég papírjai 0,8 százalékos erősödés után 439 forinton zárták a keddi kereskedést.

Esnek a tengerentúli tőzsdék

Az európai tőzsdék lefordultak kedden, a befektetők a kereskedelmi tárgyalásokkal összefüggő bizonytalanság miatt aggódtak. A hangulatra árnyékot vetett az amerikai kormányzat intézkedése, miután Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter hétfőn bejelentette, hogy az Egyesült Államok tiltólistára tett 28 kínai társaságot és szervezetet is. A Bloomberg emellett arról számolt be, hogy a Trump-kormányzat vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az állami nyugdíjalapokat milyen módon korlátozhatnák a kínai eszközök tartásában, ami szintén fokozhatta a befektetői aggodalmakat. Az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai magasabb szinten folytatódnak majd a hét második felében, azonban a beérkező hírek után a piaci szereplők egy része alighanem attól tartott, hogy a közeljövőben nem kerül sor az átfogó kereskedelmi megállapodásra.  A keddi piacnyitástól távolodva a Dow 0,9 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 1 százalékot esett.  

Felemásan teljesítenek a régiós tőzsdék

Lefordultak az irányadó európai részvényindexek kedden, a piaci kommentárok szerint a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság aggasztja leginkább. A DAX 1,1 százalékos esése mellett a CAC40 1 százalékkal került lejjebb. A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek ma délután, a bécsi börze 0,8 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,5 százalékot esett, míg a lengyel WIG 0,1 százalékot erősödött. A hazai részvényindex is lejjebb került, a BUX 3,4 milliárd forintos forgalom és 311 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a Magyar Telekom kivételével esnek. A BUX komponensei közül a 4iG és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Lejjebb került a BUX, nagyot esett a CIG Pannónia

Lejjebb került a magyar tőzsde kedden délután, a BUX 2,6 milliárd forintos forgalom és 241 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a Magyar Telekom kivételével esnek. A BUX komponensei közül a 4iG és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a leggyengébben, a 4iG 4,8 százalékos esése mellett a CIG Pannónia 5,6 százalékkal került lejjebb.

A 4iG és CIG Pannónia mai esésével kapcsolatban érdemes felidézni, hogy pénteken jelentették be, hogy az Opus megvásárolja az E.On-tól a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t, közben az E.On-hoz kerülhet az MVM-től az Elmű és az Émász részesedése. Az MVM pedig az E.On magyar leányvállalatában szerez részesedést. Az Opus által korábban közzétett közlemény szerint a Titász megvásárlását a a társaság kötvénykibocsátás mellett a likvid befektetései bevételeiből is finanszírozhatja, amelyek között az olyan részesedések vannak Mészáros Beatrix, az Opus igazgatóságának elnöke korábbi bejelentései szerint, mint a 4iG, az Appeninn, vagy a CIG Pannónia.

Lefordultak az európai tőzsdék

Enyhe eséssel zárták a hét első napját az amerikai részvénypiacok, a piaci kommentárok szerint a befektetők az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság intette óvatosságra, a Dow 0,4 százalékos esése mellett az S&P500 végül 0,5 százalékos eséssel zárta a hétfői kereskedést.

Ázsiában erősödtek a tőzsdék kedden, a hangulatot a kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanság mellett a héthónapos mélypontra süllyedő, kínai szolgáltatói beszerzési menedzserindex sem tudta elrontani, a Nikkei 1 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,3 százalékos erősödéssel zárta a keddi kereskedést.

Az európai tőzsdék mérsékelt emelkedéssel indították a keddi kereskedést, a korábbi hónap adatához képest augusztusban 0,3 százalékkal bővülő német ipari termelési adat után a befektetői figyelem az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai felé fordult, a hangulatra azonban árnyékot vethetett, hogy az amerikai kormány több kínai vállalatot is tiltólistára tett. A befektetők a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos hírekre fókuszálnak, hétfőn és kedden alsóbb szinten folytatódnak az egyeztetések, majd csütörtökön és pénteken következnek a magasabb szintű kereskedelmi tárgyalások, a korábbi beszámolók szerint a kínai tárgyalódelegációt Liu He miniszterelnök-helyettes vezeti majd. A kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanság közepette az európai tőzsdék lefordultak, a DAX 1,1 százalékos esése mellett a CAC40 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 1,1 százalékot esett.

Fontos szinten a Magyar Telekom, most érdemes figyelni!

Az elmúlt hetekben egyre magasabbra emelkedett a Magyar Telekom árfolyama, most fontos szinthez ért.

Tovább a cikkhez

Lejjebb került az OTP, emelkedik a Magyar Telekom

A kezdeti mérsékelt erősödés után előző napi záróértékeik alá süllyedtek vissza az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde néhány pontos erősödése is elolvadt délelőtt, a keddi piacnyitástól távolodva lejjebb került a magyar tőzsde, a BUX 158 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, a blue chipek a 0,7 százalékkal feljebb kerülő Magyar Telekom kivételével esnek. Az OTP 0,5 százalékos esése mellett a Richter százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,5 százalékot esett.

Néhány pontos erősödéssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

Néhány pontos erősödés mellett, hétfői záróértéke közelében vágott neki a hét második napjának a magyar tőzsde, a BUX 5 ponttal került feljebb a keddi piacnyitás után, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Mol 0,2 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,2 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került feljebb.

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékelt eséssel indult a hét első napja a tengerentúli tőzsdéken, a piaci kommentárok szerint a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos bizonytalanság inthette óvatosságra, miután a Bloomberg hétvégi beszámolója szerint a kínai tisztségviselők egyre kevésbé hajlandóak tárgyalni a Donald Trump amerikai elnök által szorgalmazott átfogó kereskedelmi megállapodásról. A hangulatot kissé javította Larry Kudlow nyilatkozata, miután a Fehér Ház gazdasági tanácsadója jelezte, hogy az USA nyitott lehet egy rövid távú egyezségre is ezen a héten, hogy elkerüljék a kereskedelmi konfliktus elmélyülését. A hétfői piaczárás felé közeledve az amerikai részvényindexek ismét pénteki záróértékeik alá süllyedtek vissza, azt követően, hogy a kínai kereskedelmi tárca jelezte, kész a megegyezésre olyan kérdésekben, amelyekben az USA és Kína között egyetértés van, de Kína a szellemi tulajdon védelmét érintő törvényein nem változtatna a Fox Business News szerint. A Dow végül 96 pontos esés után 0,4 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,5 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,3 százalékos eséssel zárta a hét első napját.

Enyhe eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 23 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hétfői kereskedést. Az OTP 12 590 forinton stagnált, a Mol 0,4 százalékkal került feljebb, az olaj cég papírjai 2 836 forinton zártak, a Richter 0,2 százalékos esés után 4 820 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékot esést követően 435,5 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől.

Mik az előjelek mára?

Emelkedtek az ázsiai tőzsdék kedden, a piaci kommentárok szerint a befektetők az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásainak a hét második felére ütemezett, következő fordulójára várnak. Donald Trump hétfőn lehetségesnek nevezte a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodást, míg Kína megerősítette, hogy a tárgyalódelegációját Liu He miniszterelnök-helyettes vezeti majd. A hangulatot nem vetette vissza a 7 hónapos mélypontra süllyedő a szeptemberi kínai, szolgáltatói beszerzési menedzserindex sem. A Nikkei 1,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,6 százalékot erősödött. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,7 százalékos erősdése mellett a szingapúri részvényindex 0,5 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 35 pontos plusza 0,3 emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína csütörtökön és pénteken folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira figyelnek majd a befektetők, emellett Jerome Powell Fed elnök nyilatkozata is kiemelt érdeklődésre tarthat számot a nap folyamán.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH a szeptemberi inflációs adatsorát teszi közzé, míg a Pénzügyminisztérium a szeptemberi, előzetes államháztartási egyenleget publikálja majd. Németországból az augusztusi ipari termelési adat érkezik majd, míg az Egyesült Államokból Jerome Powell Fed elnök beszédére figyelnek a piaci szereplők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Ralph Orlowski/Bloomberg via Getty Images

Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub