Telekom
Üzlet

Fontos szinten a Magyar Telekom, most érdemes figyelni!

Portfolio
Az elmúlt hetekben egyre magasabbra emelkedett a Magyar Telekom árfolyama, most fontos szinthez ért.

Egyre feljebb

Kifejezetten erős az elmúlt hetekben a Magyar Telekom, miközben igencsak hektikus mozgásokat láttunk a világ tőzsdéin, a Telekom árfolyama egyre feljebb kúszott, és ma is emelkedik, miközben a többi blue chip árfolyama esik, lejjebb került a BUX és a DAX is.

A Telekom árfolyama ma izgalmas szintre emelkedett, nagyjából 440 forint körül volt a július végi csúcs is, ami az elmúlt napokban megállította az emelkedést.

Támogató fundamentumok

  • A Magyar Telekomban az elmúlt években több kockázat is volt, ami nyomás alatt tartotta az árfolyamot, ezek azonban egymás után árazódnak ki a papírból. Ilyen kockázat volt a Digi mobilpiaci belépése is, azonban miután az NMHH kizárta a szolgáltatót az idei frekvenciaaukcióból, jelentősen csökkent annak az esélye, hogy a Digi jó minőségű, országos mobilhálózatot építsen ki belátható időn belül. Szintén ehhez a sztorihoz kapcsolódik még egy pozitívum a Telekom (Vodafone és Telenor) szempontjából, ugyanis azzal, hogy a Digi nem indul a frekvenciaaukción, vélhetően mérsékeltebb árak alakulnak ki az aukción a felkínált frekvenciablokkokra.
  • További pozitívum, hogy a Telekom előzetes megállapodást kötött a 4iG-vel a leányvállalata, a T-Systems eladásáról, a tranzakcióból befolyó tízmilliárdokból további fejlesztésekre vagy akár magasabb osztalék kifizetésére is költhet a Telekom.
  • Az alapfolyamatok is kifejezetten jól néznek ki a Telekomnál, a legutóbbi, második negyedéves beszámoló alapján nem csak a magyar, de az észak-macedón operációban is nőnek a vezetékes és a mobil bevételek is
  • A Magyar Telekom részvénye EV/EBITDA alapon továbbra is az egyik legolcsóbb európai távközlési papír.
  • Az intézményi befektetők is értékelik a Telekom-sztorit, legutóbbi alapkezelői felmérésünkben a Magyar Telekom lett a nagybefektetők top pickje.

Mi jöhet most?

Igazán jól akkor nézne ki a Telekom chartja, ha sikerülne a kitörés, és tartósan 440 forint felett maradna az árfolyam. Ebben az esetben előbb a május közepi osztalékfizetés miatt kialakult gap betöltése jöhet, vagyis közel 450 forintig is emelkedhet az árfolyam, afelett pedig a 474 forint körüli korábbi, lokális csúcsot érdemes figyelni, idén január és március között több alkalommal is nekifutott annak az árfolyam.

Lefelé továbbra is a tavaly október óta rajzolódó emelkedő trendvonalat érdemes figyelni, amíg az kitart, addig továbbra is emelkedő trendben halad az árfolyam.

Címlapkép: Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images

mnb jegybank hungary
BMW
Autógyár robotokkal
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
BMW