wework
Üzlet

Tárgyal a WeWork - A túlélése függ tőle

Portfolio
Legnagyobb befektetőjével, a Softbankkal tárgyalgat a héten a WeWork egy új 1 milliárd dolláros befektetésről, amire nagy szüksége lenne a coworking irodákat működtető cégnek ahhoz, hogy egy jelentős reorganizációt véghez tudjon vinni – írja a Reuters az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

Ha meg tud egyezni a Softbankkal a WeWork, akkor a JP Morganhez fordul majd, és kezdetét veszik a tárgyalások egy 3 milliárd dolláros hitelről.

A Softbank alapítója és vezérigazgatója, Masayoshi Son nyilvánosan kiállt a WeWork mellett a Nikkei Business magazinnak adott interjú során, azt állítja, hogy 10 éven belül a vállalat jelentős profitot fog termelni. Nem véletlenül reménykedik ebben a Softbank, a japán cég alapja, a Vision Fund ugyanis több mint 10 milliárd dollárnyi kitettséggel rendelkezik az önmagát technológiai vállalatként eladni próbáló ingatlancégben (a beígért befektetésekkel együtt), és 29 százalékos részesedésével igen jelentős tulajdonos.

Azt megelőzően, hogy a következő 1 milliárd dollárt a WeWork rendelkezésére bocsátja a SoftBank, újra akarja tárgyalni a januárban megköttetett warrantügyletet, ami akkor még 47 milliárd dolláros feltételezett vállalatérték mellett született. Azóta a WeWork becsült értéke jelentősen lecsökkent, 10-12 milliárd dollár közé teszik, de pontos számot nem tudni, mivel a tőzsdére lépést végül elhalasztotta a cég.

A tárgyalások sikerén múlik, hogy a WeWork a jelenlegi formájában túlél-e. Az ügyhöz közel álló források szerint a vállalatnak nemcsak hogy fel kellett adnia a tőzsdére lépési terveit, de több ezer fős elbocsátások várhatók. A WeWork 2018-ban 1,9 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el és csak az idei első félévben 2,36 milliárd dollárnyi készpénzt égetett el.

A Sanford Bernstein elemzője szerint ha így folytatja tovább a cég, akkor 2020 második negyedévében kifuthat a készpénzből.

A Reuters forrásai szerint a WeWork bízik benne, hogy a már jövő héten tető alá hozhatja a megállapodást a SoftBankkal és a JP Morgannel. Az eredeti terv az volt, hogy ha a WeWork 3 milliárd dollárt be tud vonni az elsődleges részvénykibocsátással, akkor egy bankokból álló konzorcium 6 milliárd dolláros hitelkeretet bocsát a rendelkezésére.

A címlapkép forrása: Drew Angerer/Getty Images

Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Alteo klub