wework
Üzlet

Tárgyal a WeWork - A túlélése függ tőle

Portfolio
Legnagyobb befektetőjével, a Softbankkal tárgyalgat a héten a WeWork egy új 1 milliárd dolláros befektetésről, amire nagy szüksége lenne a coworking irodákat működtető cégnek ahhoz, hogy egy jelentős reorganizációt véghez tudjon vinni – írja a Reuters az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

Ha meg tud egyezni a Softbankkal a WeWork, akkor a JP Morganhez fordul majd, és kezdetét veszik a tárgyalások egy 3 milliárd dolláros hitelről.

A Softbank alapítója és vezérigazgatója, Masayoshi Son nyilvánosan kiállt a WeWork mellett a Nikkei Business magazinnak adott interjú során, azt állítja, hogy 10 éven belül a vállalat jelentős profitot fog termelni. Nem véletlenül reménykedik ebben a Softbank, a japán cég alapja, a Vision Fund ugyanis több mint 10 milliárd dollárnyi kitettséggel rendelkezik az önmagát technológiai vállalatként eladni próbáló ingatlancégben (a beígért befektetésekkel együtt), és 29 százalékos részesedésével igen jelentős tulajdonos.

Azt megelőzően, hogy a következő 1 milliárd dollárt a WeWork rendelkezésére bocsátja a SoftBank, újra akarja tárgyalni a januárban megköttetett warrantügyletet, ami akkor még 47 milliárd dolláros feltételezett vállalatérték mellett született. Azóta a WeWork becsült értéke jelentősen lecsökkent, 10-12 milliárd dollár közé teszik, de pontos számot nem tudni, mivel a tőzsdére lépést végül elhalasztotta a cég.

A tárgyalások sikerén múlik, hogy a WeWork a jelenlegi formájában túlél-e. Az ügyhöz közel álló források szerint a vállalatnak nemcsak hogy fel kellett adnia a tőzsdére lépési terveit, de több ezer fős elbocsátások várhatók. A WeWork 2018-ban 1,9 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el és csak az idei első félévben 2,36 milliárd dollárnyi készpénzt égetett el.

A Sanford Bernstein elemzője szerint ha így folytatja tovább a cég, akkor 2020 második negyedévében kifuthat a készpénzből.

A Reuters forrásai szerint a WeWork bízik benne, hogy a már jövő héten tető alá hozhatja a megállapodást a SoftBankkal és a JP Morgannel. Az eredeti terv az volt, hogy ha a WeWork 3 milliárd dollárt be tud vonni az elsődleges részvénykibocsátással, akkor egy bankokból álló konzorcium 6 milliárd dolláros hitelkeretet bocsát a rendelkezésére.

A címlapkép forrása: Drew Angerer/Getty Images

balance hall irodaház
GettyImages-1139642499factoryworkermunkás
Frankfurti tőzsde
CLA
shopping01
erste bank
Miért ennyire drágák a lakások Budapesten és Nyugat-Magyarországon?
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde