Netflix
Üzlet

Berlusconi cégével készít filmet a Netflix

Portfolio
A Silvio Berlusconi cégcsoportjához tartozó Mediaset és a Netflix megállapodást kötött egymással, a két cég hét filmet finanszíroz majd közösen. Az elkészült filmeket a Netflix kínálatában a következő évtől lesznek elérhetők, míg a Mediaset a Netflix-filmeket 12 hónappal később sugározza majd.

A Netflix megegyezett a Mediasettel, a streaming szolgáltató és a Silvio Berlusconi cégcsoportjához tartozó kereskedelmi műsorszolgáltató megállapodott, hogy Olaszországban készítenek majd filmeket. A tranzakció keretében a két cég hét filmet finanszíroz majd közösen, amelyeket helyi filmkészítők gyártanak majd. Az elkészült filmeket a Netflix kínálatában a következő évtől lesznek elérhetők, míg a Mediaset a Netflix-filmeket 12 hónappal később sugározza majd.

A zsúfolt európai televíziós piacon működő cégeknek az egyre népszerűbb streaming szolgáltatókkal is fel kell vennie a versenyt, míg a Netflix Európában stratégiai partnerségekkel erősít, miután a cég a Disney és az Apple új streaming szolgáltatásaival is kénytelen versenyezni.

A Netflix vezére szerint a cég több mint kétmillió előfizetővel rendelkezik Olaszországban és a társaság a következő két év folyamán 200 millió eurót fektet be olasz produkciókba, bár stúdió nyitásával a közeljövőben nem számolnak.

A Netflix Olaszországban irodát nyit és az országban rendszeresen tervez adót fizetni. A Reuters forrásai szerint az olasz ügyészség állítólagos adócsalás vádjával kezdeményezett vizsgálatot a Netflixnél. A társaság szerint a cég együttműködik az olasz hatóságokkal és mind Olaszországban, mind más országokban is eleget tett az adófizetési kötelezettségeinek.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Alteo klub