Telekom
Üzlet

Kitört a Telekom

Portfolio
Az elmúlt hetekben relatív erőt mutatott a Magyar Telekom, akkor is emelkedett, amikor a világ vezető részvényindexei estek, ma pedig tovább folytatódott a rali.

Tegnap írtunk arról, hogy kritikus szinten, kitörés előtt áll a Magyar Telekom, és ma be is következett a kitörés, annak ellenére, hogy a BUX index csak mérsékelten emelkedik, és a hazai blue chipek is csak néhány tizedszázalékot emelkedtek, a Magyar Telekom felülteljesítő, közel 1 százalékkal került feljebb az árfolyama.

Ráadásul magas forgalom mellett, még csak 2 óra telt el a kereskedésből, de már közel 100 millió forint értékben kereskedtek Telekommal, miközben az átlagos napi forgalom közel 250 millió forint, a napon belüli forgalom alakulása alapján is forgalmas nap a mai.

Amennyiben folytatódik az emelkedés, akkor a következő izgalmas szint valamivel 450 forint fölött húzódik, a május közepi osztalékfizetéssel kialakult rés teteje húzódik ott, még feljebb pedig a korábbi lokális csúcsokat érdemes figyelni 474 forint körül.

És hogy mi a fantázia a Magyar Telekomban?

  • A Magyar Telekomban az elmúlt években több kockázat is volt, ami nyomás alatt tartotta az árfolyamot, ezek azonban egymás után árazódnak ki a papírból. Ilyen kockázat volt a Digi mobilpiaci belépése is, azonban miután az NMHH kizárta a szolgáltatót az idei frekvenciaaukcióból, jelentősen csökkent annak az esélye, hogy a Digi jó minőségű, országos mobilhálózatot építsen ki belátható időn belül. Szintén ehhez a sztorihoz kapcsolódik még egy pozitívum a Telekom (Vodafone és Telenor) szempontjából, ugyanis azzal, hogy a Digi nem indul a frekvenciaaukción, vélhetően mérsékeltebb árak alakulnak ki az aukción a felkínált frekvenciablokkokra.
  • További pozitívum, hogy a Telekom előzetes megállapodást kötött a 4iG-vel a leányvállalata, a T-Systems eladásáról, a tranzakcióból befolyó tízmilliárdokból további fejlesztésekre vagy akár magasabb osztalék kifizetésére is költhet a Telekom.
  • Az alapfolyamatok is kifejezetten jól néznek ki a Telekomnál, a legutóbbi, második negyedéves beszámoló alapján nem csak a magyar, de az észak-macedón operációban is nőnek a vezetékes és a mobil bevételek is
  • A Magyar Telekom részvénye EV/EBITDA alapon továbbra is az egyik legolcsóbb európai távközlési papír.
  • Az intézményi befektetők is értékelik a Telekom-sztorit, legutóbbi alapkezelői felmérésünkben a Magyar Telekom lett a nagybefektetők top pickje.

Címlapkép: Joan Cros/NurPhoto via Getty Images

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Alteo klub