frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett szerdán a Magyar Telekom

Portfolio
Emelkedtek az európai tőzsdék szerdán, miután olyan hírek érkeztek, amelyek szerint Kína nyitott lehet egy részleges kereskedelmi megállapodásra. A magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét harmadik napját, míg a blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

Nagyot emelkedett szerdán a Magyar Telekom

Mérsékelt erősödéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 53 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 1,1 százalékos erősödés után 444 forinton zárt, a Mol 0,4 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2 832 forinton zártak. Az OTP 1 százalékos emelkedést követően 12 620 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 4 754 forinton zárták a szerdai kereskedést.

Enyhült a kereskedelmi háborús feszültség, felfelé kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a szerdai piacnyitástól távolodva az amerikai részvénypiacok tovább kapaszkodnak felfelé. A hangulatot az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek javították, miután olyan hírek érkeztek, amelyek szerint Kína hajlandónak mutatkozhat egy részleges kereskedelmi megállapodásra, míg a Financial Times szerint Kína fokozná az amerikai agrártermékek vásárlását. A Dow 0,6 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,7 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,8 százalékot erősödött.

Emelkednek a régiós részvényindexek

Az európai tőzsdék emelkednek szerda délután, miután olyan hírek érkeztek, amelyek szerint Kína nyitottnak mutatkozhat egy részleges kereskedelmi megállapodásra. A régiós tőzsdék is emelkednek, a prágai tőzsde 0,5 százalékos erősödése mellett a lengyel WIG 0,3 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze stagnál. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom és 115 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Richter kivételével emelkednek. A BUX komponensei közül a 4iG és az Opus részvényei teljesítenek a leggyengébben, míg a BUX-tagok közül a Magyar Telekom papírjai teljesítenek ma a legjobban.

Jó hírek a kereskedelmi háborúból, felpattantak az európai tőzsdék

Felpattantak az európai tőzsdék szerdán, miután a Bloomberg információi szerint Kína továbbra is nyitott az Egyesült Államokkal kötendő részleges kereskedelmi megállapodásra, bár ennek feltétele lenne, hogy az USA nem vetne ki további vámokat. A hírek szerint ezért Peking például amerikai mezőgazdasági termékek vásárlását ajánlaná felé cserébe, bár a további vitatott kérdésekben nem hajolna meg a tárgyalásokban. A hírre az amerikai határidős részvényindexek emelkedni kezdtek, az irányadó európai részvényindexek is emelkednek, a DAX 1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,7 százalékkal került feljebb.

Emelkednek az európai tőzsdék

Eséssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a befektetők pesszimistábbá váltak az USA és Kína sikeres kereskedelmi megállapodásával kapcsolatban, miután a hét elején több rossz hír is érkezett. Az Egyesült Államok újabb cégeket helyezett fel a kereskedelmi feketelistára, köztük Kína legnagyobb mesterséges intelligencia vállalatait, míg a Bloomberg szerint pedig a Fehér Ház limitálná a nyugdíjalapok kínai részvénytulajdonlását. A hangulatot átmenetileg javítani tudta a Fed elnök nyilatkozata, miután Jerome Powell jegybanki mérleg növelését ígérte a pénzpiacok zavartalan működésének biztosítása érdekében. A nap végére azonban újra lefelé vették az irányt az amerikai részvénypiacok, a Dow 1,2 százalékos esése mellett az S&P500 1,6 százalékkal került lejjebb.

Ázsiában is borús maradt a hangulat szerdán, miután tegnap az Egyesült Államok bejelentette, hogy vízum korlátozásokat léptetett életbe olyan kínai tisztviselőkkel szemben, akik feltehetően részesei lehettek az ujgur kisebbség ellen elkövetett visszaéléseknek. Mindezeket követően a CNBC szerint a kínai kereskedelmi tárca ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. A Nikkei 0,6 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,8 százalékot esett, míg a sanghaji börze végül mérsékelt, 0,4 százalékos erősödéssel zárt.

Az európai tőzsdék a keddi esésük után mérsékelt erősödéssel vágtak neki a hét harmadik napjának, majd a szerdai piacnyitástól távolodva az irányadó európai részvényindexek tovább kapaszkodtak felfelé, miután a vállalati hírek átmenetileg feledtetni tudták a kereskedelmi háborús aggodalmakat, a DAX 0,7 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,2 százalékot emelkedett.

Kitört a Telekom

Az elmúlt hetekben relatív erőt mutatott a Magyar Telekom, akkor is emelkedett, amikor a világ vezető részvényindexei estek, ma pedig tovább folytatódott a rali.

Tovább a cikkhez

Eséssel indult a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén

Eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 90 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. Az OTP 0,3 százalékos esése mellett a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékot esett. A pozitív kivételt a Mol jelentette, az olajcég papírjai 0,1 százalékkal került feljebb ma reggel.

A fokozódó kereskedelmi háborús feszültség vethet árnyékot a tőzsdékre

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét második napja az amerikai részvénypiacokon, a piaci kommentárok szerint a befektetők optimizmusa alábbhagyott a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban, miután újabb cégek kerültek fel az amerikai kereskedelmi feketelistára, köztük Kína legnagyobb mesterséges intelligencia vállalatai, emellett a Bloomberg információi szerint pedig a Fehér Ház limitálná a nyugdíjalapok kínai részvénytulajdonlását. A Fed elnök keddi nyilatkozata átmenetileg javítani tudta a hangulatot, miután Jerome Powell nyitott a további kamatcsökkentésekre a globális makrogazdasági kockázatok fényében és a jegybanki mérleg növelését is ígéri annak érdekében, hogy biztosítsák a pénzpiacok zavartalan működését. A nap végére azonban ismét lefordultak a tengerentúli tőzsdék, a Dow végül 312 pontos esés után 1,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 1,6 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,7 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 312 pontos mínusz mellet 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos esés után 12 490 forinton zárt, a Mol 0,6 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 820 forinton fejezték be a hét második napját. A Richter 1 százalékos esést követőn 4 774 forinton búcsúzott a hét második napjától, míg a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes emelkedni, a telekomcég papírjai 0,8 százalékos erősödés után 439 forinton zárták a keddi kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai részvénypiacok keddi esése után az ázsiai tőzsdék többsége is lejjebb került a hét harmadik napján, miután a beérkező hírek fokozták az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos aggodalmakat. Miután az USA több kínai céget is feketelistára tett hétfőn, tegnap az Egyesült Államok bejelentette, hogy vízum korlátozásokat léptetett életbe olyan kínai tisztviselőkkel szemben, akik feltehetően részesei lehettek az ujgur kisebbség ellen elkövetett visszaéléseknek. Mindezeket követően a CNBC szerint a kínai kereskedelmi tárca ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. A borús hangulatban a Nikkei 0,6 százalékkal került lejjebb, a hongkongi tőzsde 0,6 százalékot esett, míg a sanghaji börze 0,1 százalékkal került feljebb. A szingapúri tőzsde 0,7 százalékot esett szerdán, míg a dél-koreai Kospi szerdán zárva tartott. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 11 pontos plusza 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína a hét második felére ütemezett kereskedelmi tárgyalásai előtt több rossz hír is fokozta a befektetők aggodalmait, a nap folyamán a kereskedelmi háborús hírfolyamra fókuszálnak majd a befektetők,emellett Jerome Powell Fed elnök szerdai beszéde mellett a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyv is kiemelt érdeklődésre tarthat majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat, az Egyesült Államokból Jerome Powell Fed elnök beszéde mellett a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvre figyelnek majd a befektetők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Ralph Orlowski/Getty Images

Történelmi csúcson a Masterplast

Történelmi csúcsra emelkedett a keddi kereskedésben a Masterplast árfolyama, megnéztük, hogy milyen tényezők állnak a szárnyalás mögött.

Tovább a cikkhez
magyareuró200122
FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
FrankfurtiTőzsde