BÉT
Üzlet

Nagyot esett az Opus és a 4iG

Portfolio
Az európai tőzsdéken jó a hangulat szerdán, a magyar tőzsde is emelkedik, azonban az Opus 9 százalékkal került lejjebb, emellett a 4iG, az Appeninn, és a CIG Pannónia részvényei is esett.

Az európai tőzsdéken kifejezetten jó a hangulat ma délután, a kontinens irányadó részvényindexei felpattantak, miután olyan hírek érkeztek az USA és Kína csütörtökön folytatódó kereskedelmi tárgyalásai előtt, amelyek szerint Kína nyitottnak mutatkozhat egy részleges kereskedelmi megállapodásra. A DAX 1 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,8 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,6 százalékot emelkedett.

A magyar tőzsde emelkedik, míg a hazai blue chipek is kivétel nélkül erősödnek, a hazai nagypapírok közül 1,3 százalékos emelkedésükkel különösen jól teljesítenek a Magyar Telekom papírjai, a telekomcég kritikus szintet tört át, erről itt írtunk részletesen.

A kedvező részvénypiaci hangulat ellenére az Opus részvényei nagyot estek szerdán, míg a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó társaságok részvényei is lejjebb kerültek ma, nagyot esett a 4iG, az Appeninn és a CIG Pannónia is. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban új hír nem érkezett, azonban a technikai kép több esetben borúsra fordult, miután korábbi lokális mélypontok estek el. Az Opus árfolyama 11,3 százalékot esett, majd a részvények a korábbi esés egy részét ledolgozva 9 százalékkal kerültek ma lejjebb. Az Opus árfolyama idén 33,8 százalékot esett. Az Opus 582 millió forintos forgalom mellett esik, ezzel az Opus a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén az OTP után, az Opus mai forgalma közel háromszorosa a részvény idei átlagos forgalmával összehasonlítva.

A 4iG közel 4 százalékot esett, azonban a cég részvényárfolyama az év eleji szárnyalás után 155,2 százalékot emelkedett idén.

Az Appeninn a mai 3,3 százalékos eséssel a tavalyi év végi szinthez került közel.

A CIG Pannónia 1,3 százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 34,7 százalékot esett.

Címlapkép forrása: BÉT

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Alteo klub