BÉT
Üzlet

Nagyot esett az Opus és a 4iG

Portfolio
Az európai tőzsdéken jó a hangulat szerdán, a magyar tőzsde is emelkedik, azonban az Opus 9 százalékkal került lejjebb, emellett a 4iG, az Appeninn, és a CIG Pannónia részvényei is esett.

Az európai tőzsdéken kifejezetten jó a hangulat ma délután, a kontinens irányadó részvényindexei felpattantak, miután olyan hírek érkeztek az USA és Kína csütörtökön folytatódó kereskedelmi tárgyalásai előtt, amelyek szerint Kína nyitottnak mutatkozhat egy részleges kereskedelmi megállapodásra. A DAX 1 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,8 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,6 százalékot emelkedett.

A magyar tőzsde emelkedik, míg a hazai blue chipek is kivétel nélkül erősödnek, a hazai nagypapírok közül 1,3 százalékos emelkedésükkel különösen jól teljesítenek a Magyar Telekom papírjai, a telekomcég kritikus szintet tört át, erről itt írtunk részletesen.

A kedvező részvénypiaci hangulat ellenére az Opus részvényei nagyot estek szerdán, míg a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó társaságok részvényei is lejjebb kerültek ma, nagyot esett a 4iG, az Appeninn és a CIG Pannónia is. Ezekkel a cégekkel kapcsolatban új hír nem érkezett, azonban a technikai kép több esetben borúsra fordult, miután korábbi lokális mélypontok estek el. Az Opus árfolyama 11,3 százalékot esett, majd a részvények a korábbi esés egy részét ledolgozva 9 százalékkal kerültek ma lejjebb. Az Opus árfolyama idén 33,8 százalékot esett. Az Opus 582 millió forintos forgalom mellett esik, ezzel az Opus a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén az OTP után, az Opus mai forgalma közel háromszorosa a részvény idei átlagos forgalmával összehasonlítva.

A 4iG közel 4 százalékot esett, azonban a cég részvényárfolyama az év eleji szárnyalás után 155,2 százalékot emelkedett idén.

Az Appeninn a mai 3,3 százalékos eséssel a tavalyi év végi szinthez került közel.

A CIG Pannónia 1,3 százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 34,7 százalékot esett.

Címlapkép forrása: BÉT

onkormanyzati valasztas karacsony gergely fopolgarmester
revolulut-fintech
száguldó bikák
Karácsony gergely az indexnek nyilatkozva
PiS nyerte a lengyel választásokat
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Frankfurti tőzsde