Előfizetői tartalom

Csendes forradalom zajlik: sok magyar céget érintenek a változások

Boros Judit
|
KPMG
Júliusban a számviteli törvény kiegészült néhány új fogalommal, illetve előírással bizonyos szerződések árbevétel-elszámolása tekintetében. A változások nem feltétlenül tűnnek jelentősnek, de az a megoldás, amellyel a projektelszámolás régen várt rendezése történt, valójában megreformálja az árbevétel-elszámolást ezen a területen. A változás jelentőségét jelzi az is, hogy az új szabályozást nem kötelező alkalmazni a 2020. január 1-jét megelőzően kötött szerződések esetében.

A szállítói oldalon a projektek (azaz a megrendelő által meghatározott jellemzőkkel rendelkező termék vagy szolgáltatás létrehozására és értékesítésére irányuló szerződések, amelyek sok esetben több üzleti év során valósulnak meg) számviteli elszámolása radikálisan változik, hiszen ezentúl már nem a számlázás ütemezése, a szerződésben meghatározott mérföldkövek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés