BÉT
Üzlet

Elképesztő formában az OTP, kulcsszintet tört át az árfolyam

Portfolio
A hét utolsó napján irányadó részvénypiaci emelkedés a hazai blue chipek többségét is magával ragadta, az OTP ismét áttörte a korábbi hónapok kereskedési sávjának tetejét és a technikai kép alapján lehet még tér a bankpapír emelkedése előtt. Emellett a Mol és a Magyar Telekom grafikonja is izgalmas, összeszedtük, hogy a hazai blue chipek esetén mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

BUX

A hazai részvényindex fontos szintről pattant fel, a 39 420 forint közelében található támaszról idén májusban már egyszer elrugaszkodott a magyar tőzsde, majd az elmúlt napokban a szintet többször is tesztelő BUX ismét innen pattant fel. Az emelkedést a hét végére nagyot javuló részvénypiaci hangulat is támogatta, amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő ellenállást a 41 000 pontos szint jeleneti majd a BUX számára.  

OTP

Korábban már kétszer is felfelé tört ki a sávjából az OTP, bár a kitörés egyik esetben sem került megerősítésre. Pénteken a támogató részvénypiaci hangulatban a bankpapír nagy emelkedéssel ismét áttörte a 12 800 forintos szintet, amennyiben sikerül felette megkapaszkodnia, az árfolyam tovább emelkedhet. Bár a társaság harmadik negyedéves gyorsjelentésére egy ideig várnia kell még a befektetőknek, a támogató részvénypiaci hangulat tovább segíthetné felfelé az OTP-t az elkövetkező hetekben, amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő megállót a korábbi történelmi csúcs jelentheti majd, 13 250 forint közelében. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az első támaszt a 12 400 forintos szint jelenti majd.

Mol

A Mol az elmúlt hónapok folyamán egy csökkenő csatornában haladt lefelé, az árfolyam többször is érintette a trendcsatorna alsó szárát, bár a részvény egyszer sem tört ki lefelé. Az árfolyam az elmúlt időszak folyamán kétszer is megtesztelte a 2 800 forintos támaszt, majd a részvény a szint október eleji, ismételt tesztelése után újra emelkedéssel próbálkozott meg. A pénteki kereskedésben látott emelkedés után a Mol a csökkenő csatorna felsőbb régiói felé mozdulhat el, ebben az esetben a következő ellenállást a 2 940 forintos szint jelenti majd a Mol számára. Lefelé, a 2 800 forintos szint jelenti az első fontos támaszt.

Richter

A csökkenő csatornában lefelé ereszkedő Richter a 4 700 forintos támasz közeléből pattant fel, amennyiben az emelkedés folytatódik, első körben az 5 000 forintos szint jelent ellenállást, majd a csökkenő csatorna felső trendvonala felé fordulhat a befektetők figyelme, 5 015 forint közelében. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a 4 700 forintos szint állhat az esés útjába.

Magyar Telekom

Az elmúlt hetekben fontos szint közelébe érkezett meg a Magyar Telekom, az árfolyam erősödése júliusban megtorpant a 440 forintos szint közelében, akkor a részvény lefordult, majd a rövid távú emelkedő trendvonal közeléből ismét emelkedéssel próbálkozott meg a papír. A Magyar Telekom a héten áttörte a 440 forintos szintet, felfelé, az osztalékszelvény vágása után hagyott rés visszatöltését követően a 450 forintos szint tesztelése következhet.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

SZG_9486
german manufacturing
GettyImages-505440596
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
SZG_9486