revolulut-fintech
Üzlet

Globális terjeszkedést jelentett be a Revolut

Portfolio
Mintegy 1,5 milliárd dollárnyi friss tőkét vonna be a brit fintech csillag, a Revolut, a pénzből globális terjeszkedést terveznek – írja a Financial Times.
A fintech támadókról és a banki digitalizációról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Érdemes eljönni!

A Revolut a JP Morgant bízta meg a legújabb tőkebevonási körük megszervezésével, amelyben 500 millió dollárnyi tőkét vonnának be és 1 milliárd dollárnyi részvényekre átváltható kötvény kibocsátását célozták meg. A kötvényeket akkor lehetne részvényre átváltani, ha a Revolut az amerikai piacon is megszerzi a banki licencet. A Sky News értesülésére a Revolut és a JP Morgan egyelőre nem reagált.

Nemrégiben jelentették be, hogy a Visával kötött partnerségen keresztül 24 újabb országban jelennek meg, ezzel már 55 országban lesznek elérhetők.  A Revolut a fennállása óta eltelt 5 évében 8 millió ügyfelet szerzett, kezdetben egy appot és egy hozzá kapcsolt bankkártyát adtak az ügyfeleknek, kedvező devizaváltási opcióval. Ma már jóval szélesebb körű szolgáltatást nyújtanak, számlát vezetnek és részvénykereskedési opciót is nyújtanak.

A Revolut 2018-at 33 millió fontos veszteséggel zárta, míg bevétele az évben 58 millió font volt. A fintech mintegy 1300 alkalmazottal rendelkezik, és az utóbbi időben is új állások és pozíciók sorát hirdették meg.

(FT)

Portfolio Banking Technology 2019
A fintech támadókról és a banki digitalizációról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Érdemes eljönni! 
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
ubsermotti