száguldó bikák
Üzlet

Így hatszorozd meg a pénzed három hónap alatt

Portfolio
Egy indonéziai részvény rejtélyes módon 500 százalékot emelkedett 3 hónap leforgása alatt. A társaság többségi tulajdonosát, Nico Purnomo Po-t hirtelen dollármilliárdossá tette a rali, azonban a nem mindennapi eset az indonéz pénzügyi felügyelet és a tőzsde figyelmét is felkeltette.

Po abszolút indokoltnak tartja vállalatának meredek árfolyamemelkedését, ugyanis hatalmas ingatlanfejlesztéseket fog végrehajtani a társaság prémium helyszíneken. Véleménye szerint azért robbant fel a papír árfolyama az elmúlt három hónapban, mert eddig bizonytalanok voltak a befektetők a vállalat stratégiájával szemben, most azonban a napnál is világosabbá vált, hogy megvalósíthatóak az ígért elképzelések.

A Pollux Properti árazása jelenleg harmincnégyszerese a vállalat nettó eszközértékének, és tízszer nagyobb, mint az Indonéziában működő hasonló társaságok értékeltsége. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a papír átlagos forgalma csupán 70 000 dollárt tesz ki naponta, mely szerint a részvényárfolyam manipulálásához nincs szükség óriási méretű tőkére. Egyes elemzők véleménye szerint annyira kicsi a likviditása a részvénynek, hogy az árfolyamok képtelenek a valós fundamentumokat tükrözni.

Az indonéziai tőzsde még augusztusban vizsgálatot indított a hatalmas emelkedés láttán, azonban a Pollux Properti a pénzügyi helyzetének javulásával indokolta a hatalmas emelkedés jogosságát. Az indonéz pénzügyi felügyelet is felfigyelt a hatalmas és furcsa emelkedésre, a szemüket rajta tartják a részvényen.

A Pollux árfolyamának hatszorozását követően Po vagyona 3,6 milliárd dollárra ugrott, aki a részvények 85%-át tulajdonolja. A Pollux nemrég fejezte be a Jakarta egyik legnagyobb épületének, a World Capital Towernek a kivitelezését, azonban az ingatlanportfolió legtöbb eleme még építés alatt áll jelenleg. A tervek szó szerint az egekbe szöknek, a Szingapúrhoz közeli Batam szigetén többek között egy 100 emeletes épületet tervez felhúzni a társaság, ahol irodák, bevásárló központ, kórház és társasházak lesznek.

Címlapkép: David Domench/Europa Press via Getty Images

Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Nagyot esett a Mol