Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett hétfőn az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek hétfőn, a befektetők az USA és Kína közötti részleges kereskedelmi megállapodást emésztették. A hazai részvényindex hétfő reggeli esését ledolgozva emelkedéssel zárta a hét első napját, a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, az OTP számára a hétfői emelkedéssel karnyújtásnyi közelségbe került az áprilisi, történelmi csúcs.

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 401 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos erősödés után 446 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékos emelkedést követően 4 842 forinton fejezte be a hétfői kereskedést. A Mol 0,6 százalékos emelkedés után 2 890 forinton búcsúzott a hét első napjától, a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2,1 százalékos emelkedést követően 13 200 forinton zárt, az OTP-t csupán 0,4 százalékos erősödés választja el az áprilisi, történelmi csúcsától.

Mérsékelt mínuszban járnak a tengerentúli tőzsdék a hétfői piacnyitás után

Hétfőn borússá vált a részvénypiaci hangulat, az irányadó európai tőzsdék lejjebb kerültek a hét első napján, a tengerentúli részvényindexek is esnek a hétfői piacnyitás után, miután a Reuters szerint Kína további tárgyalásokat szorgalmaz, mielőtt aláírná az amerikai elnök által pénteken bejelentett, részleges kereskedelmi megállapodást. A Nasdaq néhány pontos mínusza mellett az S&P500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 0,1 százalékot esett.

Dow

Emelkedik a BUX, felpattant az OTP

A vezető európai tőzsdék hétfői, mérsékelt esései mellett a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,6 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,2 százalékot emelkedett, míg a bécsi börze 0,7 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde a reggeli esését ledolgozva immár felfelé kapaszkodik, a BUX 5,7 milliárd forintos forgalom 228 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül 1,6 százalékos emelkedésével az OTP teljesített a legjobban. A BUX komponensei közül a 4iG és az Opus részvényei teljesítettek a leggyengébben ma délután, míg a BUX indexen belül 2 százalékos erősödésével a Graphisoft Park papírjai nyújtják a legjobb teljesítményt.

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék emelkedéssel zárták a hét utolsó napját, miután a befektetők a kereskedelmi tárgyalásokra figyeltek: Donald Trump pénteken bejelentette, hogy a megbeszélések első fázisában "nagyon fontos" megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína a két ország kereskedelmi vitájában, az amerikai elnök szerint a megállapodás kiterjed az agrártermékek vásárlására, egyes szellemi tulajdonjogokra, pénzügyi szolgáltatásokra és árfolyampolitikai kérdésekre is, a megállapodás pontos részleteit azonban nem ismertették. További fontos részlet, hogy az amerikai pénzügyminiszter szerint az USA elállt az október 15-ére tervezett, kínai termékekre vonatkozó vámemeléstől. A Dow 1,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját.

Ázsiában is erősödtek a tőzsdék hétfőn, a hongkongi tőzsde 0,8 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1,2 százalékkal került feljebb, azonban a piaci kommentárok szerint a Kínából beérkező, és a vártnál gyengébb külkereskedelmi adatok árnyékot vethettek a hangulatra.

Az irányadó európai részvényindex lejjebb kerültek hétfőn, miután a vártnál gyengébb szeptemberi, kínai export-, és import adatsorok mellett a befektetők egy része szkeptikusan fogadta az előzetes kereskedelmi megállapodással kapcsolatos beszámolókat. A DAX 0,6 százalékos esése mellett a CAC40 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze 0,5 százalékot esett. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy az Egyesült Államokban Columbus Day miatt a kötvénypiacok zárva tartanak, a részvénypiacokon azonban a megszokott menetrend szerint folytatódik majd a kereskedés.

Kereskedés DAX indexszel az Alfa Traderen! Start

Kitört az OTP

Az elmúlt hetekben az OTP többször is megpróbált felfelé kitörni abból a sávból, amelyben a bankpapír a korábbi hónap folyamán oldalazott. A pénteki kereskedésben az árfolyam újra felfelé tört ki a sávból, majd hétfőn az OTP tovább emelkedett, megközelítve ezzel a részvény áprilisi, történelmi csúcsát. Az OTP technikai képe alapján lehet még tér a további emelkedés előtt, megnéztük, mire érdemes figyelni a továbbiakban.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett az Opus

A hazai, önkormányzati választások után enyhe eséssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a magyar tőzsde, a délelőtt második felére azonban fordult a kocka, a hazai részvényindex immár felfelé kapaszkodik. A hangulat javulásából azonban sem az Opus, sem a 4iG nem volt képes profitálni ma délelőtt, a nagyot eső Opus mellett a 4iG is lejjebb került, a két részvény technikai képe alapján összeszedtük, mire érdemes figyelni az elkövetkező napok folyamán.

Tovább a cikkhez

Gyengélkedik a BUX, zuhan az Opus

A pénteki szárnyalás után lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, miután a befektetők az USA és Kína közötti részleges kereskedelmi megállapodás mellett a Kínából beérkező, vártnál gyengébb szeptemberi külkereskedelmi adatokat emésztették. A DAX 0,6 százalékos esése mellett a CAC40 0,7 százalékot esett.

A magyar tőzsde a péntek nagy emelkedés után lejjebb került ma délelőtt, az esés összességben beleillik a mérsékelten borús, hétfői részvénypiaci hangulatba. A BUX 211 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter volt képes minimális erősödésre.

A BUX komponensei közül 2,7 százalékos esésével és 6,5 százalékos zuhanásával az Opus teljesít a leggyengébben ma délelőtt, az Opus 104,49 millió forintos forgalom mellett esik, ezzel az Opus a második legforgalmasabb részvény ma délelőtt a magyar tőzsdén az OTP után.

Lejjebb került a BUX, nagyot esett az Opus

A jelentős pénteki emelkedés után lejjebb került hétfőn reggel a BUX, a magyar tőzsde 258 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, a blue chipek is kivétel nélkül esnek. A hétfői piacnyitástól távolodva az Opus nagyot esett, az Opus 5,8 százalékkal került lejjebb,

Opus

A 4iG is gyengén indította a hetet, a társaság részvényárfolyama 2,6 százalékot esett.

4iG

Mérsékelt eséssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 77 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a hétfői piacnyitás után. A Magyar Telekom stagnál, míg a Mol 0,5 százalékkal került feljebb. A pénteki jelentős emelkedése után az OTP árfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,5 százalékot esett.

BUX

Minimális eséssel indulhat a hétfői kereskedés Európában

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedtek az amerikai részvénypiacok a hét utolsó napján, a befektetők a kereskedelmi tárgyalásokra figyeltek. Donald Trump pénteken bejelentette, hogy a megbeszélések első fázisában nagyon fontos megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína, az elnök szerint a megállapodás kiterjed agrártermékek vásárlására, egyes szellemi tulajdonjogokra, pénzügyi szolgáltatásokra és árfolyampolitikai kérdésekre is. Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Egyesült Államok eláll attól, hogy október 15-én 25-ről 30 százalékra emelje mintegy 250 milliárd dollár értékű, az Egyesült Államokba irányuló kínai export vámtarifáját. A jó hangulat egészen a kereskedés végéig kitartott, a Dow végül 320 pontos erősödés után 1,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,3 százalékos erősödéssel zárta a hét utolsó napját.

Az irányadó európai részvényindexek nagy emelkedéssel zárták a hét utolsó napját, a kedvező részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsde jelentős emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést, a BUX 866 pontos plusz mellett 2,2 százalékkal került feljebb. A Richter 1,7 százalékos erősödést követően 4 820 forinton zárt, a Mol 1,6 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2 874 forinton zárták a hét utolsó napját. Az OTP jelentős, 3,2 százalékos emelkedés után 12 930 forinton búcsúzott a pénteki kereskedéstől. A Magyar Telekom árfolyama 445 forinton stagnált.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az ázsiai tőzsdék a hét első napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők az USA és Kína pénteken bejelentett, részleges kereskedelmi megállapodásának örültek, azonban a Kínából beérkező vártnál gyengébb külkereskedelmi adatok óvatosságra inthették a piaci szereplőket. A hongkongi tőzsde 0,9 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1,1 százalékkal került feljebb, míg a japán részvényindex hétfőn zárva tartott. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 48 pontos mínusza 0,4 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína pénteken bejelentett részleges kereskedelmi megállapodását emésztik a befektetők, majd a piaci szereplők figyelme fokozatosan a héten felpörgő vállalati gyorsjelentési szezon eredményei felé fordul majd. Hétfőn az Egyesült Államokban Columbus Day miatt hétfőn zárva tartanak a kötvénypiacok, míg a részvénypiacokon a megszokott menetrend szerint folytatódik majd a kereskedés.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn a KSH az augusztusi ipari termelés részletes ipari termelési adatát teszi közzé. A Kínából beérkező, szeptemberi külkereskedelmi adatsor mellett az eurozónából az augusztusi ipari termelési statisztikákat teszik közzé.

Hétfőn nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images

Szavazott az ország: nagy változásokat hozott az önkormányzati választás

Nagy szavazási aktivitás mellett zajlottak az önkormányzati választások, amelyen polgármesterekről, megyei önkormányzati és települési képviselő-testületi képviselőkről döntött az ország, a budapestiek pedig főpolgármesterjelöltekre is voksoltak. A főpolgármester Karácsony Gergely lesz, vagyis Tarlós elvesztette a választást.A fővárosi közgyűlésben ellenzéki többség lesz, az összes megyei közgyűlés marad kormánypárti többségű.A budapesti kerületekben a várakozásokat meghaladó számú ellenzéki polgámesterjelölt győzhet, 23-ból várhatóan 14.A megyei jogú városokban is sok az éles verseny, kicsivel több kormánypárti jelölt (13) számíthat győzelemre, mint ellenzéki (10).

Tovább a cikkhez
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
idős_nyugdíj_shutter
Ursula von der Leyen velemeny cikk digitalis atallas europai bizottsag 200219
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde