Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett hétfőn az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek hétfőn, a befektetők az USA és Kína közötti részleges kereskedelmi megállapodást emésztették. A hazai részvényindex hétfő reggeli esését ledolgozva emelkedéssel zárta a hét első napját, a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, az OTP számára a hétfői emelkedéssel karnyújtásnyi közelségbe került az áprilisi, történelmi csúcs.

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 401 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos erősödés után 446 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékos emelkedést követően 4 842 forinton fejezte be a hétfői kereskedést. A Mol 0,6 százalékos emelkedés után 2 890 forinton búcsúzott a hét első napjától, a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2,1 százalékos emelkedést követően 13 200 forinton zárt, az OTP-t csupán 0,4 százalékos erősödés választja el az áprilisi, történelmi csúcsától.

Mérsékelt mínuszban járnak a tengerentúli tőzsdék a hétfői piacnyitás után

Hétfőn borússá vált a részvénypiaci hangulat, az irányadó európai tőzsdék lejjebb kerültek a hét első napján, a tengerentúli részvényindexek is esnek a hétfői piacnyitás után, miután a Reuters szerint Kína további tárgyalásokat szorgalmaz, mielőtt aláírná az amerikai elnök által pénteken bejelentett, részleges kereskedelmi megállapodást. A Nasdaq néhány pontos mínusza mellett az S&P500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 0,1 százalékot esett.

Dow

Emelkedik a BUX, felpattant az OTP

A vezető európai tőzsdék hétfői, mérsékelt esései mellett a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,6 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,2 százalékot emelkedett, míg a bécsi börze 0,7 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde a reggeli esését ledolgozva immár felfelé kapaszkodik, a BUX 5,7 milliárd forintos forgalom 228 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül 1,6 százalékos emelkedésével az OTP teljesített a legjobban. A BUX komponensei közül a 4iG és az Opus részvényei teljesítettek a leggyengébben ma délután, míg a BUX indexen belül 2 százalékos erősödésével a Graphisoft Park papírjai nyújtják a legjobb teljesítményt.

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék emelkedéssel zárták a hét utolsó napját, miután a befektetők a kereskedelmi tárgyalásokra figyeltek: Donald Trump pénteken bejelentette, hogy a megbeszélések első fázisában "nagyon fontos" megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína a két ország kereskedelmi vitájában, az amerikai elnök szerint a megállapodás kiterjed az agrártermékek vásárlására, egyes szellemi tulajdonjogokra, pénzügyi szolgáltatásokra és árfolyampolitikai kérdésekre is, a megállapodás pontos részleteit azonban nem ismertették. További fontos részlet, hogy az amerikai pénzügyminiszter szerint az USA elállt az október 15-ére tervezett, kínai termékekre vonatkozó vámemeléstől. A Dow 1,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját.

Ázsiában is erősödtek a tőzsdék hétfőn, a hongkongi tőzsde 0,8 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1,2 százalékkal került feljebb, azonban a piaci kommentárok szerint a Kínából beérkező, és a vártnál gyengébb külkereskedelmi adatok árnyékot vethettek a hangulatra.

Az irányadó európai részvényindex lejjebb kerültek hétfőn, miután a vártnál gyengébb szeptemberi, kínai export-, és import adatsorok mellett a befektetők egy része szkeptikusan fogadta az előzetes kereskedelmi megállapodással kapcsolatos beszámolókat. A DAX 0,6 százalékos esése mellett a CAC40 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze 0,5 százalékot esett. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy az Egyesült Államokban Columbus Day miatt a kötvénypiacok zárva tartanak, a részvénypiacokon azonban a megszokott menetrend szerint folytatódik majd a kereskedés.

Kitört az OTP

Az elmúlt hetekben az OTP többször is megpróbált felfelé kitörni abból a sávból, amelyben a bankpapír a korábbi hónap folyamán oldalazott. A pénteki kereskedésben az árfolyam újra felfelé tört ki a sávból, majd hétfőn az OTP tovább emelkedett, megközelítve ezzel a részvény áprilisi, történelmi csúcsát. Az OTP technikai képe alapján lehet még tér a további emelkedés előtt, megnéztük, mire érdemes figyelni a továbbiakban.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett az Opus

A hazai, önkormányzati választások után enyhe eséssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a magyar tőzsde, a délelőtt második felére azonban fordult a kocka, a hazai részvényindex immár felfelé kapaszkodik. A hangulat javulásából azonban sem az Opus, sem a 4iG nem volt képes profitálni ma délelőtt, a nagyot eső Opus mellett a 4iG is lejjebb került, a két részvény technikai képe alapján összeszedtük, mire érdemes figyelni az elkövetkező napok folyamán.

Tovább a cikkhez

Gyengélkedik a BUX, zuhan az Opus

A pénteki szárnyalás után lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, miután a befektetők az USA és Kína közötti részleges kereskedelmi megállapodás mellett a Kínából beérkező, vártnál gyengébb szeptemberi külkereskedelmi adatokat emésztették. A DAX 0,6 százalékos esése mellett a CAC40 0,7 százalékot esett.

A magyar tőzsde a péntek nagy emelkedés után lejjebb került ma délelőtt, az esés összességben beleillik a mérsékelten borús, hétfői részvénypiaci hangulatba. A BUX 211 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter volt képes minimális erősödésre.

A BUX komponensei közül 2,7 százalékos esésével és 6,5 százalékos zuhanásával az Opus teljesít a leggyengébben ma délelőtt, az Opus 104,49 millió forintos forgalom mellett esik, ezzel az Opus a második legforgalmasabb részvény ma délelőtt a magyar tőzsdén az OTP után.

Lejjebb került a BUX, nagyot esett az Opus

A jelentős pénteki emelkedés után lejjebb került hétfőn reggel a BUX, a magyar tőzsde 258 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, a blue chipek is kivétel nélkül esnek. A hétfői piacnyitástól távolodva az Opus nagyot esett, az Opus 5,8 százalékkal került lejjebb,

Opus

A 4iG is gyengén indította a hetet, a társaság részvényárfolyama 2,6 százalékot esett.

4iG

Mérsékelt eséssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 77 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a hétfői piacnyitás után. A Magyar Telekom stagnál, míg a Mol 0,5 százalékkal került feljebb. A pénteki jelentős emelkedése után az OTP árfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,5 százalékot esett.

BUX

Minimális eséssel indulhat a hétfői kereskedés Európában

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedtek az amerikai részvénypiacok a hét utolsó napján, a befektetők a kereskedelmi tárgyalásokra figyeltek. Donald Trump pénteken bejelentette, hogy a megbeszélések első fázisában nagyon fontos megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína, az elnök szerint a megállapodás kiterjed agrártermékek vásárlására, egyes szellemi tulajdonjogokra, pénzügyi szolgáltatásokra és árfolyampolitikai kérdésekre is. Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Egyesült Államok eláll attól, hogy október 15-én 25-ről 30 százalékra emelje mintegy 250 milliárd dollár értékű, az Egyesült Államokba irányuló kínai export vámtarifáját. A jó hangulat egészen a kereskedés végéig kitartott, a Dow végül 320 pontos erősödés után 1,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,3 százalékos erősödéssel zárta a hét utolsó napját.

Az irányadó európai részvényindexek nagy emelkedéssel zárták a hét utolsó napját, a kedvező részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsde jelentős emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést, a BUX 866 pontos plusz mellett 2,2 százalékkal került feljebb. A Richter 1,7 százalékos erősödést követően 4 820 forinton zárt, a Mol 1,6 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2 874 forinton zárták a hét utolsó napját. Az OTP jelentős, 3,2 százalékos emelkedés után 12 930 forinton búcsúzott a pénteki kereskedéstől. A Magyar Telekom árfolyama 445 forinton stagnált.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az ázsiai tőzsdék a hét első napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők az USA és Kína pénteken bejelentett, részleges kereskedelmi megállapodásának örültek, azonban a Kínából beérkező vártnál gyengébb külkereskedelmi adatok óvatosságra inthették a piaci szereplőket. A hongkongi tőzsde 0,9 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1,1 százalékkal került feljebb, míg a japán részvényindex hétfőn zárva tartott. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 48 pontos mínusza 0,4 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína pénteken bejelentett részleges kereskedelmi megállapodását emésztik a befektetők, majd a piaci szereplők figyelme fokozatosan a héten felpörgő vállalati gyorsjelentési szezon eredményei felé fordul majd. Hétfőn az Egyesült Államokban Columbus Day miatt hétfőn zárva tartanak a kötvénypiacok, míg a részvénypiacokon a megszokott menetrend szerint folytatódik majd a kereskedés.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn a KSH az augusztusi ipari termelés részletes ipari termelési adatát teszi közzé. A Kínából beérkező, szeptemberi külkereskedelmi adatsor mellett az eurozónából az augusztusi ipari termelési statisztikákat teszik közzé.

Hétfőn nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images

Szavazott az ország: nagy változásokat hozott az önkormányzati választás

Nagy szavazási aktivitás mellett zajlottak az önkormányzati választások, amelyen polgármesterekről, megyei önkormányzati és települési képviselő-testületi képviselőkről döntött az ország, a budapestiek pedig főpolgármesterjelöltekre is voksoltak. A főpolgármester Karácsony Gergely lesz, vagyis Tarlós elvesztette a választást.A fővárosi közgyűlésben ellenzéki többség lesz, az összes megyei közgyűlés marad kormánypárti többségű.A budapesti kerületekben a várakozásokat meghaladó számú ellenzéki polgámesterjelölt győzhet, 23-ból várhatóan 14.A megyei jogú városokban is sok az éles verseny, kicsivel több kormánypárti jelölt (13) számíthat győzelemre, mint ellenzéki (10).

Tovább a cikkhez
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
google