BÉT
Üzlet

Nagyot esett az Opus

Portfolio
A hazai, önkormányzati választások után enyhe eséssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a magyar tőzsde, a délelőtt második felére azonban fordult a kocka, a hazai részvényindex immár felfelé kapaszkodik. A hangulat javulásából azonban sem az Opus, sem a 4iG nem volt képes profitálni ma délelőtt, a nagyot eső Opus mellett a 4iG is lejjebb került, a két részvény technikai képe alapján összeszedtük, mire érdemes figyelni az elkövetkező napok folyamán.

A magyar tőzsde az elmúlt napok során fontos szint közeléből rugaszkodott el, a 39 420 forint közelében található támaszról májusban és október elején is felpattant a hazai részvényindex, majd a szint ismételt tesztelése után a pénteki, átfogó részvénypiaci emelkedés közepette a BUX jelentős erősödéssel zárta a hét utolsó napját. A hétvégi, önkormányzati választások után a magyar tőzsde bár lejjebb került ma délelőtt, a BUX reggeli mínuszokat a délelőtt második felére teljesen le is dolgozta, és a magyar tőzsde az európai részvénypiacokon irányadó borús hangulattal dacolva immár emelkedik. Amennyiben folytatódik az emelkedés, felfelé az első ellenállást a 41 000 forintos szint jelenthetné a későbbiekben a BUX számára. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a 39 420 forint közelében található szint jelenti az első támaszt.

BUX

Opus

A hétfői, hazai részvénypiaci hangulatjavulásból az Opus nem tudott profitálni, a részvény nagyot esett ma délelőtt. Az Opus esetében a trend egyértelműen lefelé mutat, az árfolyam több mint egy éve esik, bár a lejtmenetet rövid emelkedési kísérletek megszakították, az árfolyam szinte folyamatosan nyomás alatt állt az elmúlt hónapok folyamán. A részvény az augusztus végi, 342 forintos lokális mélypontról felpattant, azonban a 400 forint közelében található szint fölé már nem sikerült visszakapaszkodnia az árfolyamnak. Szeptember végén újabb lejtmenet következett, majd október elején a 342 forintos, korábbi mélypont letörése után az esés begyorsult, és az Opus a múlt héten egészen 305 forintig zuhant. Bár a pénteki nagyobb emelkedés után az árfolyam a 342 forintos szint felett tudott zárni, a kitörés azonban nem került megerősítésre és a papír a hétfői kereskedésben hatalmasat esett. Lefelé, a 316 és 305 forint közötti tartomány jelentheti a következő támaszzónát az Opus számára, amelyet letörve további esés következhet. Felfelé, a 342 forintos ellenállás fölé visszakerülve a 400 forint közelében található szint jelenhetné a következő megállót.

Opus

4iG

A 4iG augusztus végén szinte rátapadt a 900 forint közelében található szintre, bár a részvény ezután felpattant, a szeptemberi emelkedési kísérlet a hónap végére kifulladt, majd az árfolyam október elején letörte a 900 forint közelében található támaszt, az esés pedig ezt követően begyorsult. A múlt hét közepén a 4iG a 786-773 forint által támaszzónából lefelé tört ki, majd a szerdai kereskedés végére visszahúzták a papírt. Bár az elmúlt hét második felében az árfolyam ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a 900 forintos szint közelébe már nem volt képes visszakapaszkodni az árfolyam. A hétfői kereskedés első felében a 4iG nagyot esett, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a részvény számára a következő megállót a 786-773 forintos támaszzóna jelenti majd a későbbiekben, és a trend rövid távon lefelé mutat a 4iG számára. A jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, a már említett 900 forint közelében található szintet leküzdve nyílhatna meg további tér az emelkedés előtt.

4iG

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
DLAPE20190501316