BÉT
Üzlet

Nagyot esett az Opus

Portfolio
A hazai, önkormányzati választások után enyhe eséssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a magyar tőzsde, a délelőtt második felére azonban fordult a kocka, a hazai részvényindex immár felfelé kapaszkodik. A hangulat javulásából azonban sem az Opus, sem a 4iG nem volt képes profitálni ma délelőtt, a nagyot eső Opus mellett a 4iG is lejjebb került, a két részvény technikai képe alapján összeszedtük, mire érdemes figyelni az elkövetkező napok folyamán.

A magyar tőzsde az elmúlt napok során fontos szint közeléből rugaszkodott el, a 39 420 forint közelében található támaszról májusban és október elején is felpattant a hazai részvényindex, majd a szint ismételt tesztelése után a pénteki, átfogó részvénypiaci emelkedés közepette a BUX jelentős erősödéssel zárta a hét utolsó napját. A hétvégi, önkormányzati választások után a magyar tőzsde bár lejjebb került ma délelőtt, a BUX reggeli mínuszokat a délelőtt második felére teljesen le is dolgozta, és a magyar tőzsde az európai részvénypiacokon irányadó borús hangulattal dacolva immár emelkedik. Amennyiben folytatódik az emelkedés, felfelé az első ellenállást a 41 000 forintos szint jelenthetné a későbbiekben a BUX számára. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a 39 420 forint közelében található szint jelenti az első támaszt.

BUX

Opus

A hétfői, hazai részvénypiaci hangulatjavulásból az Opus nem tudott profitálni, a részvény nagyot esett ma délelőtt. Az Opus esetében a trend egyértelműen lefelé mutat, az árfolyam több mint egy éve esik, bár a lejtmenetet rövid emelkedési kísérletek megszakították, az árfolyam szinte folyamatosan nyomás alatt állt az elmúlt hónapok folyamán. A részvény az augusztus végi, 342 forintos lokális mélypontról felpattant, azonban a 400 forint közelében található szint fölé már nem sikerült visszakapaszkodnia az árfolyamnak. Szeptember végén újabb lejtmenet következett, majd október elején a 342 forintos, korábbi mélypont letörése után az esés begyorsult, és az Opus a múlt héten egészen 305 forintig zuhant. Bár a pénteki nagyobb emelkedés után az árfolyam a 342 forintos szint felett tudott zárni, a kitörés azonban nem került megerősítésre és a papír a hétfői kereskedésben hatalmasat esett. Lefelé, a 316 és 305 forint közötti tartomány jelentheti a következő támaszzónát az Opus számára, amelyet letörve további esés következhet. Felfelé, a 342 forintos ellenállás fölé visszakerülve a 400 forint közelében található szint jelenhetné a következő megállót.

Opus

4iG

A 4iG augusztus végén szinte rátapadt a 900 forint közelében található szintre, bár a részvény ezután felpattant, a szeptemberi emelkedési kísérlet a hónap végére kifulladt, majd az árfolyam október elején letörte a 900 forint közelében található támaszt, az esés pedig ezt követően begyorsult. A múlt hét közepén a 4iG a 786-773 forint által támaszzónából lefelé tört ki, majd a szerdai kereskedés végére visszahúzták a papírt. Bár az elmúlt hét második felében az árfolyam ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a 900 forintos szint közelébe már nem volt képes visszakapaszkodni az árfolyam. A hétfői kereskedés első felében a 4iG nagyot esett, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a részvény számára a következő megállót a 786-773 forintos támaszzóna jelenti majd a későbbiekben, és a trend rövid távon lefelé mutat a 4iG számára. A jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, a már említett 900 forint közelében található szintet leküzdve nyílhatna meg további tér az emelkedés előtt.

4iG

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Frankfurti tőzsde
forint200117
McDonalds
appleiphone
The Hungarian central bank, also known as Magyar Nemzeti Bank,
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde