Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eltávolodott a történelmi csúcsa közeléből az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik kedden délután, a magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után lefordult, míg a hazai blue chipek felemásan teljesítenek. Bár az OTP számára ma délelőtt karnyújtásnyi közelségbe került az áprilisi csúcs, a bankpapír azonban lefordult és az árfolyam egyelőre eltávolodott a történelmi csúcsa közeléből.

Vegyesen teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék a keddi piacnyitás után, miután a befektetők az összességében felemás banki gyorsjelentéseket emésztették, a Nasdaq 0,5 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,1 százalékot esett, míg a Dow 0,4 százalékkal került feljebb.

dow

Bírsága miatt szenvedett a Wells Fargo

22 milliárd dolláros bevételről és 92 centes egy részvényre jutó eredményről adott számot az idei harmadik negyedévre vonatkozóan a Wells Fargo, előbbi nem számít meglepetésnek, míg utóbbi jelentősen elmarad az elemzői várakozásokhoz képest. A vártnál rosszabb eredményt ugyanakkor részben egyszeri tételek magyarázzák, összességében alig mozdult a bank részvényeinek árfolyama a gyorsjelentés után.

Tovább a cikkhez

Lejjebb került a BUX, azonban a Richter emelkedik

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek a keddi kereskedés második felében, a prágai tőzsde 0,4 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel WIG 0,2 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde lejjebb került a BUX 5,5 milliárd forintos forgalom és 186 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül a 1,4 százalékos erősödésével a Richter teljesít a legjobban.

A Citigroup is felülmúlta az elemzői várakozásokat

A JP Morganhez hasonlóan a Citigroup is kedvező számokat tett közzé: a várt 1,95 dollár helyett 1,97 dollár lett a bankcsoport egy részvényre jutó eredménye a harmadik negyedévben, a bevételek pedig a várakozásokban szereplő 18,545 milliárd dollár helyett 19,574 milliárd dollárra rúgtak. A nyitás előtti kereskedésben 0,2%-os emelkedést mutatnak a részvények.

Tovább a cikkhez

Felülteljesítette a várakozásokat a Johnson&Jonhson

A keddi piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a Johnson&Jonhson, a társaság harmadik negyedéves bevétele 1,9 százalékkal 20,73 milliárd dollárra emelkedett, míg a Reuters szerint az elemzői konszenzus átlaga 20,07 milliárd dollár volt. A cég tisztított egy részvényre jutó eredménye 2,12 dollár lett, ami felülteljesítette az elemzők 2,01 dolláros EPS várakozását. A társaság felfelé módosította az idei évre vonatkozó eredményvárakozásait, a Johnson&Jonhson a korábban várt 8,53-8,63 dolláros sávból 8,62-8,67 dollárra emelte meg a tisztított EPS-várakozásait, míg az elemzők 8,6 dollárt vártak. A cég részvényei 0,5 százalékos eséssel zárták a hétfői kereskedést, míg a társaság papírjai 2 százalékkal kerültek feljebb a keddi piacnyitás előtt.

Johnson&Jonhson

Gyenge számokat jelentett a Goldman Sachs

Gyenge számokat jelentett a Goldman Sachs: bár a bevételük 8,32 milliárd dollár lett, ami épphogy jobb a várt 8,31 milliárdnál, jelentősen elmaradtak a tavalyi, 8,65 milliárd dolláros bázistól és 4,79 dolláros egy részvényre jutó eredményük is gyengébb lett a várt 4,81 dollárnál, valamint jelentősen alulmaradt a 6,28 dolláros bázistól is. A nyitás előtti kereskedésben 1,64%-ot vesztettek értékülből a bank részvényei.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodik a keddi kereskedés második felében, miután a befektetők figyelme fokozatosan az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásairól a Brexit, és a tengerentúli gyorsjelentési szezon eredményei felé fordult át. A piaci szereplők kedvezően fogadták az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló nyilatkozatát, miután Michel Barnier szerint a héten még összejöhet a módosított feltételek szerinti brit kilépésről a megállapodás az EU-val, ha a brit fél végre a szándékait írásba foglalja és az megfelel minden érintett félnek.A DAX 0,4 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,5 százalékkal került feljebb.

DAX

Itt az első banki gyorsjelentés, jobb lett a vártnál

A várt 2,45 dollárnál magasabb, 2,68 dolláros egy részre jutó eredményt ért el a harmadik negyedévben a JP Morgan. A bevételek a várt 28,49 milliárd dollár helyett 30,06 milliárd dollárra emelkedtek. A befektetők a nyitás előtti kereskedésben 1,8%-os árfolyam-emelkedéssel díjazták eddig a várakozásokat felülmúló gyorsjelentést.

Tovább a cikkhez

Lefordult az OTP

Az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodik kedden, az elmúlt napok erősödése után a magyar tőzsde azonban lefordult a hét második napján. A BUX 246 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a Richter kivételével esnek. Bár délelőtt úgy tűnt, hogy új csúcsot dönthet az OTP, a bankpapír egészen 13 230 forintig emelkedett, így 20 forintra közelítve meg az áprilisi 13 250 forintos történelmi csúcsát. Az OTP ezt követően lefordult, a bankrészvény 0,8 százalékkal került lejjebb, egyelőre eltávolodva a korábbi csúcs közeléből. Az OTP 2,69 milliárd forintos forgalom mellett esik ma, ezzel az OTP a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén. Felfelé, az OTP számára a 13 250 forintos korábbi csúcs jelenti a következő ellenállást, míg a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a korábbi sávtető jelent támaszt, 12 800 forint közelében.

OTP

Könyvelési csalással vádolják a német sztárcéget

Súlyos vádakat fogalmazott meg a birtokába jutott dokumentumok alapján a Wirecarddal szemben a Financial Times.

Tovább a cikkhez

Karnyújtásnyi közelségben az új csúcs az OTP részvényeinél

A kezdeti, minimális esést ledolgozva immár felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde, a BUX 17 pontos plusza mellett a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom stagnál, míg a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb. A Richter 0,2 százalékos erősödése mellett az OTP 0,2 százalékkal került feljebb. A bankpapír 13 220 forintig kapaszkodott fel ma reggel, ezzel az OTP-t csupán harminc forint választja el az áprilisi, történelmi csúcsától.

OTP

Néhány pontos eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

A hétfői emelkedés után néhány pontos eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 3 ponttal került lejjebb ma reggel, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Richter és a Magyar Telekom egyaránt stagnál, a Mol 0,5 százalékkal került feljebb, míg az OTP a jelentős hétfői emelkedése után 0,3 százalékkal került ma lejjebb.

BUX

Enyhe erősödéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékelt eséssel zárták a hétfői kereskedést az amerikai részvényindexek, a piaci kommentárok szerint USA és Kína kereskedelmi megállapodását övező bizonytalanság mellett a befektetői figyelem a kedden felpörgő vállalati gyorsjelentési szezon eredményei felé fordult. A Dow végül 29 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel zárta a hét első napját.

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 401 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos erősödés után 446 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékos emelkedést követően 4 842 forinton fejezte be a hétfői kereskedést. A Mol 0,6 százalékos emelkedés után 2 890 forinton búcsúzott a hét első napjától, a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2,1 százalékos emelkedést követően 13 200 forinton zárt, az OTP-t csupán 0,4 százalékos erősödés választotta el az áprilisi, történelmi csúcsától.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában felemásan teljesítenek az irányadó részvényindexek, a hétfői szünnap után újranyitó japán tőzsde 1,9 százalékos erősödése mellett a kínai tőzsdék lejjebb kerültek kedden, miután a piaci kommentárok szerint a kereskedelmi tárgyalásokat övező kételyek mellett a befektetőket a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság inthette óvatosságra. A hongkongi tőzsde 0,3 százalékos esése mellett a sanghaji börze 0,6 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 48 pontos plusza 0,4 emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína kereskedelmi egyeztetései, és az előzetes kereskedelmi megállapodás bejelentése után a befektetők figyelme a vállalati gyorsjelentési szezon eredményei felé fordul majd, miután a tengerentúlon kedden több nagybank beszámolójával magasabb fordulatszámra kapcsol majd a gyorsjelentési szezon.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az ÁKK kincstárjegyaukciót tart. A Kínából beérkező inflációs statisztikák mellett az októberi német ZEW-indexre figyelnek majd a befektetők, emellett várhatóan az IMF is közzéteszi majd a World Economic Outlook kiadványát.

Kedden magasabb fordulatszámra kapcsol a tengerentúli gyorsjelentési szezon, többek között a hét második napján teszi közzé beszámolóját a Goldman Sachs, a Citigroup és a JP Morgan is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images 

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde