Előfizetői tartalom

Klímaváltozás ide vagy oda, a világnak szüksége van az olajra

Portfolio
A Shell első embere szerint sokan alaptalanul démonizálják az olajszektort, ugyanis a szénhidrogénekről való átállás egy jóval lassabb folyamat, és még rengeteg profitot lehet keresni a tradicionális tevékenységekkel. Emellett ambiciózus vállalást tett a Shell, 2050-re lefelezné az üvegházhatású gázkibocsátását a 2017-es szinthez képest.

A Shell vezére szerint a világnak nincs más választása, az olajba továbbra is fektetni kell. Ben Van Beurden szerint az olaj- és gáziparban még óriási kiaknázatlan profitlehetőségek lapulnak, még annak ellenére is, hogy a befektetők és a kormányok folyamatosan nyomás alatt tartják a szektort a klímaváltozásra gyakorolt negatív hatása miatt. Sokan démonizálják az olajat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés