Warren Buffett
Üzlet

Ebben a részvényben lát most fantáziát Warren Buffett

Portfolio
Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway tovább venné a Bank of America részvényeit, a Bloomberg beszámolója szerint a guru cége engedélyt kért a Fedtől, hogy a Berkshire 10 százalék fölé növelhesse a pénzintézetben fennálló részesedését.

A Berkshire Hathaway a Fed engedélyét kérte ahhoz, hogy 10 százalék fölé növelhesse a Bank of Americában fennálló részesedését. Warren Buffett cége júliusban jelentette be, hogy átlépte a 10 százalékos tulajdonosi határt, amely szint elérése gyakran szabályozói vizsgálatot von maga után.  

A guru cége az elmúlt hetekben benyújtott kérelmében arról biztosította a Fedet, hogy a Berkshire Hathaway passzív módon fektet be a pénzintézetbe, bár a Bloomberg által idézett dokumentum nem részletezi pontosan, hogy Warren Buffett cége mennyi Bank of America részvényt kívánna vásárolni.

Warren Buffett nyolc éve 5 milliárd dollár értékű ügyletben fektetett be Bank of America osztalékelsőbbségi részvényekbe, növelve ezzel a pénzintézet iránti bizalmat, miután a bank a válság után subprime jelzáloghitel-veszteségekkel küzdött. 2017-ben a legendás befektető az osztalékelsőbbségi részvényeket több mint 16 milliárd dollárnyi Bank of America törzsrészvényre cserélte le. A Berkshire Hathaway egyedi részvénybefektetései között a Bank of America papírjai a második helyen állnak, az Apple-részvények után.

A guru esetleges Bank of America részvényvásárlásai mellett a befektetők társaság harmadik negyedéves beszámolójára fókuszálnak: a Bank of America a szerdai piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait, a cég bevétele 23 milliárd dollár lett a harmadik negyedévben, felülteljesítve a 22,8 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, míg a társaság egy részvényre eső eredménye a várt 51 centtel szemben 75 cent lett.

A pénzintézet papírjai 2 százalékos erősödéssel zárták a keddi kereskedést, míg a társaság gyorsjelentése után a Bank of America 2 százalékkal került feljebb a szerdai, nyitás előtti kereskedésben.

Bank of America

(Bloomberg)

Címlapkép forrása: Pankaj Nangia/Bloomberg via Getty Images

Koronavirus
európai uniós zászló európai bizottság
MarjanSarec
FrankfurtTőzsde
15 August 2019, Hessen, Frankfurt/Main: A trader looks at his monitors in the trading room of the stock exchange. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)
Benzinkút
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Koronavirus