Warren Buffett
Üzlet

Ebben a részvényben lát most fantáziát Warren Buffett

Portfolio
Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway tovább venné a Bank of America részvényeit, a Bloomberg beszámolója szerint a guru cége engedélyt kért a Fedtől, hogy a Berkshire 10 százalék fölé növelhesse a pénzintézetben fennálló részesedését.

A Berkshire Hathaway a Fed engedélyét kérte ahhoz, hogy 10 százalék fölé növelhesse a Bank of Americában fennálló részesedését. Warren Buffett cége júliusban jelentette be, hogy átlépte a 10 százalékos tulajdonosi határt, amely szint elérése gyakran szabályozói vizsgálatot von maga után.  

A guru cége az elmúlt hetekben benyújtott kérelmében arról biztosította a Fedet, hogy a Berkshire Hathaway passzív módon fektet be a pénzintézetbe, bár a Bloomberg által idézett dokumentum nem részletezi pontosan, hogy Warren Buffett cége mennyi Bank of America részvényt kívánna vásárolni.

Warren Buffett nyolc éve 5 milliárd dollár értékű ügyletben fektetett be Bank of America osztalékelsőbbségi részvényekbe, növelve ezzel a pénzintézet iránti bizalmat, miután a bank a válság után subprime jelzáloghitel-veszteségekkel küzdött. 2017-ben a legendás befektető az osztalékelsőbbségi részvényeket több mint 16 milliárd dollárnyi Bank of America törzsrészvényre cserélte le. A Berkshire Hathaway egyedi részvénybefektetései között a Bank of America papírjai a második helyen állnak, az Apple-részvények után.

A guru esetleges Bank of America részvényvásárlásai mellett a befektetők társaság harmadik negyedéves beszámolójára fókuszálnak: a Bank of America a szerdai piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait, a cég bevétele 23 milliárd dollár lett a harmadik negyedévben, felülteljesítve a 22,8 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, míg a társaság egy részvényre eső eredménye a várt 51 centtel szemben 75 cent lett.

A pénzintézet papírjai 2 százalékos erősödéssel zárták a keddi kereskedést, míg a társaság gyorsjelentése után a Bank of America 2 százalékkal került feljebb a szerdai, nyitás előtti kereskedésben.

Bank of America

(Bloomberg)

Címlapkép forrása: Pankaj Nangia/Bloomberg via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde