Cimlapkep_Pannergy1016
Üzlet

Kétszámjegyű növekedést mutatott a PannErgy hőértékesítése

Portfolio
A PannErgy tegnap piac zárás után publikálta a harmadik negyedéves termelési jelentését. Az értékesített hőmennyiség 12 százalékkal magasabb volt a bázisidőszakhoz képest, mely elsősorban a győri rendszernek volt köszönhető.

A PannErgy Nyrt. zöld energia termelését és hasznosítását bemutatva negyedévenként termelési jelentést publikál. A Társaság jelentésében beszámol a geotermikus energia termelő rendszereinek állapotáról, működési és üzemeltetési tapasztalatairól, illetve a tárgyidőszakban elért zöldhőértékesítési adatairól.

A 2019. harmadik negyedéves hőértékesítési adatokat összehasonlítva a 2018. év azonosidőszaki adataival elmondható, hogy a Győri Geotermikus Projekt és a Miskolci Geotermikus Projekt kapacitásainak kihasználtsága kedvezőbben alakult.

A fűtési időszakban 2 - 8 °C fok külső hőmérséklet tartományban ideális a napi geotermikus hőértékesítés, azon belül is akkor, ha a napi minimum és maximum hőmérséklet között minél kisebb az eltérés. A napi átlaghőmérsékletek a tárgyalt időszakban a 2018-as hasonló időszakhoz viszonyítva lényegében megegyeztek, így a 2019/20-as távfűtési időszak idén sem kezdődött el szeptember hónapban. Az értékesített hőmennyiség 2019. harmadik negyedévében 12 százalékkal magasabb volt a bázisidőszakhoz képest.

Forrás: PannErgy

A két legnagyobb rendszerről érdemes külön beszámolni, a miskolci és a győri projektről. A Miskolci Geotermikus Rendszer 2019. év harmadik negyedévében összesen 72 958 GJ hőenergiát értékesített, hasonlóan a 2018. év hasonló időszakában elért értékhez képest. Azonban a Győri Geotermikus Rendszer 2019. harmadik negyedévében összesen 84 277 GJ hőenergiát értékesített, ami 24 százalékkal magasabb a 2018. harmadik negyedévéhez képest. Az időszakon belüli hőértékesítésről elmondható, hogy szeptember hónapban magasabb volt, mint az előző év hasonló időszakában, köszönhetően a hőátvevő partnerekkel folytatott bővülő együttműködésnek.

A PannErgy célja a jelenleg kihasznált feletti jelentős szabad hőkapacitásainak hasznosítása. A szabad hőkapacitások kihasználásának főbb lehetséges területei:

  • Meglévő ügyfelekkel energiahatékonysági és optimalizációs projektek elvégzése
  • Hidegenergia projektek – az úgynevezett „nyári” hő hasznosítására
  • Új ügyfelek távhőrendszeren keresztüli közvetett, vagy a geotermikus rendszerekhez közvetlen csatlakoztatása mind primer, avagy szekunder (visszatérő) ágon.

Címlapkép: MTI

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde