Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagy eséssel zárta a szerdai kereskedést a Mol

Portfolio
Felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek a szerdai kereskedés második felében. A magyar tőzsde eséssel zárta a hét harmadik napját, a BUX 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Lejjebb került a BUX, eséssel zárta a szerdai kereskedést a Mol

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 174 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a szerdai kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedés után 446 forinton zárt, míg a Richter 0,8 százalékos erősödést követően 4 970 forinton fejezte be a hét harmadik napját. Az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 13 120 forinton búcsúzott a szerdai kereskedéstől. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég papírjai 1,3 százalékos eséssel zártak.

Mérsékelt eséssel indult a szerdai kereskedés a tengerentúli tőzsdéken

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a szerdai piacnyitás után, a piaci kommentárok szerint a hangulatra ezúttal is az USA és Kína közötti kereskedelmi konfliktus vetett árnyékot. Az amerikai képviselőház tegnap több törvényjavaslatot is elfogadott, az egyik javaslat szerint az USA külügyminiszterének félévenként tanúsítania kellene Hongkong Kínától való függetlenségét, így biztosítva Hongkong különleges státuszát, míg a Reuters szerint a Kína kiemelte, hogy a két ország kapcsolatának ártana, ha végül hatályba lépnének a törvényjavaslatok.

A befektetők emellett egy, a vártnál gyengébb makroadatra figyeltek, miután szeptemberben hét hónap után először esett vissza a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban. A vállalati gyorsjelentések azonban kissé oldhatták a feszültséget, miután a Bank of America a vártnál erősebb számokat tett közzé a legfrissebb gyorsjelentésében. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot esett, míg a Dow előző napi záróértéke közelében jár.

sp500

Lejjebb került a BUX, nagyot esett az Opus

A magyar tőzsde lejjebb került ma délután, a BUX 135 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Mol és a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Richter a ma reggeli 1,1 százalékos emelkedését csaknem teljesen ledolgozva 0,2 százalékkal került ma feljebb.

Az Opus részvényei a csupán mérsékelten borús hangulat ellenére is nagyot estek ma, az Opus árfolyama 6,5 százalékkal került lejjebb, a részvény 674,62 millió forintos forgalom mellett esik, ami több mint a háromszorosa az Opus idei, átlagos forgalmának. Szerda délután az Opus a harmadik legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén az OTP és a Richter után.

Opus

Rossz hír érkezett az Egyesült Államokból: nem vásárolnak az emberek

Hét hónapja először esett vissza a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban, ami azt jelzi, hogy a feldolgozóiparban már látható lassulás most kezd megjelenni a fogyasztásban is.

Tovább a cikkhez

Elfogyott a Richter lendülete, az irányt keresi a magyar tőzsde

Az irányadó részvényindexek felemásan teljesítenek szerda délután, míg a magyar tőzsde előző napi záróértéke alá süllyedt vissza. A Richter stagnál, míg a többi blue chip felfelé kapaszkodik. A BUX komponensei közül a 6,2 százalékos esésével az Opus részvényei teljesítenek a leggyengébben, míg a hazai részvényindexben az ANY Biztonsági Nyomda papírjai teljesítenek a legjobban.

Emelkedik a Richter

A hazai részvényindex a reggeli, mérsékelt erősödése után előző napi záróértéke közelében jár, a blue chipek közül az OTP és a Richter emelkedik ma délelőtt, az OTP 0,2 százalékkal került ma feljebb, a bankpapírt 80 forint választja el az áprilisi, történelmi csúcsától. A Richter ma jelentette be, hogy fejlesztési és értékesítési megállapodásokat kötött a Mycoviával, a Richter árfolyama 0,5 százalékkal került ma feljebb.

Richter

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde

Míg az európai tőzsdék felemásan teljesítettek ma reggel, a szerdai piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde emelkedik, a BUX 93 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Mol 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,2 százalékot emelkedett. A blue chipek közül a negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,2 százalékkal kerültek lejjebb ma reggel.

buxNY20191016

Az irányt keresik az európai tőzsdék

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a befektetők összességében jól fogadták a beérkező banki gyorsjelentéseket. A Dow végül 237 pontos emelkedés után 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,2 százalékos emelkedéssel zárta a hét második napját.

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 156 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 445 forinton zárt, az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 13 150 forinton fejezte be a keddi kereskedést, míg a Mol 1,5 százalékos esést követően 2 846 forinton fejezte be a hét második napját. A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó részvényei 1,9 százalékos erősödés után 4 932 forinton búcsúztak a keddi kereskedéstől.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék keddi emelkedése után az ázsiai részvényindexek többsége is erősödött a hét harmadik napján, a Nikkei 1,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein emelkedtek a tőzsdék, a szingapúri tőzsde 0,6 százalékos erősödése mellett a dél-koreai 0,6 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 7 pontos plusza 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentési eredmények mellett a befektetők a Brexit tárgyalásokkal kapcsolatos hírekre fókuszálnak majd, míg az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel összefüggő friss beszámolók további érdeklődésre tarthat majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH az augusztusi építőipari termelési adatsorát teszi közzé, az Egyesült Királyságból a szeptemberi kiskereskedelmi eladási adatsor érkezik majd. Az eurozónából a szeptemberi inflációs statisztikákat publikálják, míg az Egyesült Államokból a szeptemberi kiskereskedelmi forgalmi mutató mellet a Fed Bézs Könyvére figyelnek a befektetők.

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését a Bank of America, a Netflix és az IBM is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde