huaweigetty
Üzlet

Németország beengedi a Huawei-t az 5G hálózatába

Portfolio
Az amerikai nyomás ellenére nem tiltja ki Németország a Huawei-t az 5G hálózatok fejlesztéséből – közölte a döntést a német belügyminisztérium szóvivője. Az Egyesült Államok egy ideje nemzetbiztonsági okokra hivatkozva igyekszik mindenkit lebeszélni a kínai gyártóról.

Németország nem fogja kitiltani a kínai Huawei-t az 5G hálózatok fejlesztéseiből – erősítette meg a CNBC-nek az értesüléseket a német belügyminisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy tegnap született meg a döntés erről.

Pedig az Egyesült Államok igyekszik nyomást gyakorolni szövetségeseire, hogy zárják ki a Huawei-t az 5G infrastruktúra fejlesztéseiből, mert véleményük szerint a kínai hálózati eszközgyártó készülékei kémkedésre alkalmasak lehetnek. Ausztrália és Új-Zéland már ki is tiltotta a kínai vállalatot a belföldi hálózatairól.

A kínai törvények szerint az állam kikényszerítheti adatok átadását, de a Huawei határozottan tagadja, hogy az 5G hálózatait arra használná, hogy Kínának egy hátsó ajtót biztosítson.

A Huawei korábban mindegyik német távközlési szolgáltatónak a beszállítója volt és a Deutsche Telekommal dolgozott 5G hálózati teszteken. A német döntés példaként állhat a többi európai ország előtt, Franciaország és az Egyesült Királyság még csak most készül dönteni arról, hogy beengedi-e a Huawei-t.

Az amerikai ellenállás ellenére a Huawei 5G üzletága gyorsan növekszik. Eddig 60 szolgáltatóval írt alá az 5G-re vonatkozó szerződést és Fortune 100 vállalatából 58 cég a partnere a „digitális transzformációban” álla Huawei közleményében. 2019 első negyedévében 86 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 24 százalékos növekedés év/év alapon. És piacra dobta az első 5G-képes telefonját, a Huawei Mate 20X-et, amely augusztus óta vásárolható meg Kínában 6199 jüanért (873 dollárért).  

Címlapkép: Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Wall Street