huaweigetty
Üzlet

Németország beengedi a Huawei-t az 5G hálózatába

Portfolio
Az amerikai nyomás ellenére nem tiltja ki Németország a Huawei-t az 5G hálózatok fejlesztéséből – közölte a döntést a német belügyminisztérium szóvivője. Az Egyesült Államok egy ideje nemzetbiztonsági okokra hivatkozva igyekszik mindenkit lebeszélni a kínai gyártóról.

Németország nem fogja kitiltani a kínai Huawei-t az 5G hálózatok fejlesztéseiből – erősítette meg a CNBC-nek az értesüléseket a német belügyminisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy tegnap született meg a döntés erről.

Pedig az Egyesült Államok igyekszik nyomást gyakorolni szövetségeseire, hogy zárják ki a Huawei-t az 5G infrastruktúra fejlesztéseiből, mert véleményük szerint a kínai hálózati eszközgyártó készülékei kémkedésre alkalmasak lehetnek. Ausztrália és Új-Zéland már ki is tiltotta a kínai vállalatot a belföldi hálózatairól.

A kínai törvények szerint az állam kikényszerítheti adatok átadását, de a Huawei határozottan tagadja, hogy az 5G hálózatait arra használná, hogy Kínának egy hátsó ajtót biztosítson.

A Huawei korábban mindegyik német távközlési szolgáltatónak a beszállítója volt és a Deutsche Telekommal dolgozott 5G hálózati teszteken. A német döntés példaként állhat a többi európai ország előtt, Franciaország és az Egyesült Királyság még csak most készül dönteni arról, hogy beengedi-e a Huawei-t.

Az amerikai ellenállás ellenére a Huawei 5G üzletága gyorsan növekszik. Eddig 60 szolgáltatóval írt alá az 5G-re vonatkozó szerződést és Fortune 100 vállalatából 58 cég a partnere a „digitális transzformációban” álla Huawei közleményében. 2019 első negyedévében 86 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 24 százalékos növekedés év/év alapon. És piacra dobta az első 5G-képes telefonját, a Huawei Mate 20X-et, amely augusztus óta vásárolható meg Kínában 6199 jüanért (873 dollárért).  

Címlapkép: Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images

Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
kutatas fejlesztesi tamogatas hatasa GettyImages-1124557272
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere