Üzlet

Tőkét emel a Mátrai Erőmű a bányászati cégében

Portfolio
Tőkét emel a Mátrai Erőmű Zrt. a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft.-ben, azzal a céllal, hogy a vállalat bővíteni tudja tevékenységét. A 250 millió forintos tőkeemelés október végéig lezajlik.

Az anyavállalat vagyoni hozzájárulásával modernizálja gépparkját a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján az erőmű közvetett tulajdonosaként az Opus Global Nyrt.

A tárgyi eszközök beszerzéséhez a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forinttal megemeli a kizárólagos tulajdonába tartozó Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. törzstőkéjét, amely 500 millió forintra nő.

A Kft. tevékenységi körének bővítése új munkahelyeket teremt a Mátrai Erőművet kiszolgáló bányákban, Visontán és Bükkábrányban.

Új tevékenységgel bővül a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. feladatköre a közeljövőben. A Mátrai Erőmű Zrt. 100%-os tulajdonába tartozó Kft. az anyacéggel kötött keretszerződés értelmében 5 éven át, napi 24 órában támogatja majd segédgépekkel a bányagépek munkáját a visontai és bükkábrányi bányák területén. A Kft. a feladat ellátáshoz földmunkagépeket- és egyéb gépeket vásárol. A beszerzés fedezetét az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulása biztosítja. A kft. feladatainak bővülése új munkahelyeket hoz létre az erőművet kiszolgáló visontai és bükkábrányi bányákban.

A Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. 2019. július 1-jétől végez kiskotrós- és segédgépes munkákat Visonta keleti bányaterületén. Azért, hogy a Kft. hatékonyan elláthassa új feladatát, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága a társaság törzstőkéjét korábban már 83 millió forintról 250 millió forintra emelte. A törzstőke mostani emelését a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. tevékenységének bővülése tette szükségessé. A társaság az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulásából földmunkagépeket (lánctalpas dózereket és rakodógépeket) szerez be. Az újabb tőkeemelést a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forint átutalásával valósítja meg 2019. október 31-ig.

Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
google