Bika
Üzlet

Kitört a Richter

Portfolio
A Richter nagy forgalom mellett emelkedik ma délelőtt, az árfolyam fontos szinteket tört át, amennyiben a gyógyszergyártó részvényei tovább tudnának emelkedni, a Richter technikai képe rövid távon kedvezőbbé válhat. Összeszedtük, hogy a Richter grafikonján mire érdemes figyelni.

A Richter árfolyamával kapcsolatban alapvetően két sztori volt az elmúlt hónapokban, ma pedig mindkét tényező szempontjából változás állhat be:

  • A gyógyszergyártó részvényárfolyama egy csökkenő trendcsatornában ereszkedett lefelé, a lefelé tartó csatorna alsó- és felső szélét többször is érintette az árfolyam.
  • Másrészt a Richter markáns technikai szint közelében jár, amely többször szolgált már támaszként és ellenállásként is.

Az árfolyam az elmúlt napokban már emelkedett, majd a hangulatot tovább javított a JP Morgan céláremelése is, miután a bankház csütörtökön 6 020 forintról 6 300 forintra emelte meg a Richter-célárát. A JP Morgan új célárfolyama közel 27 százalékkal magasabb, mint a Richter szerdai záróárfolyama. A céláremelés után a Richter tovább erősödött ma délelőtt, az árfolyam az átlagosnál lényegesen magasabb forgalom mellett emelkedik, 932,4 millió forintos forgalmával a Richter a legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, megelőzve az OTP-t és a Molt is.

A Richter mai emelkedésével kitört a csökkenő trendcsatornából és az árfolyam a fontos, 5 000 forintos lélektani és technikai szint fölé tudott emelkedni.Ha az árfolyamnak sikerül a fontos, 5 000 forintos szint felett zárnia, rövid távon kedvezőbbé válhat a részvény technikai képe. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő megállót az 5 200 forintos szint jelentheti majd a Richter számára, míg felette az 5 300 forintos szintnél található a következő ellenállás. Lefelé, a csökkenő csatorna felső éle és az 5 000 forintos szint alá ereszkedve a Richter ismét a trendcsatornába kerülhet vissza, ebben az esetben a következő fontos támasz 4 730 forint közelében található.

Richter

Címlapkép forrása: Shutterstock

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Alteo klub