netflixgettyy
Üzlet

Rápörögtek az emberek a Netflixre

Portfolio
A vártnál több új előfizetőt szerzett a harmadik negyedévben a Netflix, ami némileg megnyugtathatta a felpörgő streaming verseny miatt aggódó befektetőket, ahová hamarosan olyan nagy nevek lépnek be, mint az Apple vagy a Disney. A Netflix árfolyama 10 százalékkal ugrott meg a zárás utáni kereskedésben.

A kiábrándító második negyedéves számok után még a szokottnál is jobban figyelték a befektetők a Netflix gyorsjelentésében az új előfizetők számának alakulására.

Most ebben a tekintetben nem okozott csalódást a cég, 6,77 millió új előfizetőt szerzett a július-szeptemberi negyedévben, szemben az elemzők által várt 6,7 millióval.

A megelőző negyedévben az áremelések miatt az amerikai előfizetők számának csökkenéséről számolt be a Netflix, amire már nyolc éve nem volt példa.

Összesen 158,3 millió előfizetője van a Netflix streaming szolgáltatásaira, ebből 60,6 millió hazai piacán, az Egyesült Államokban, 97,7 millió pedig külföldön. Az amerikai előfizetői száma 6 százalékkal növekedtek az egy évvel ezelőtti szinthez képest, míg külföldön 33 százalékkal volt több előfizetője szeptember végén mint egy évvel korábban.

A folyó negyedévre a piacnál valamivel konzervatívabb várakozásokat fogalmazott meg a menedzsment, az október-decemberi időszakra 7,6 millió új előfizetővel számolnak, szemben a 9,4 milliós elemzői konszenzussal. Erős tartalommal készül az év végére a Netflix, hamarosan debütál egy Martin Scorsese-film, viszont nem lesz könnyű dolga, hiszen új versenytársakat kap az Apple és a Disney személyében. Az Apple TV+ novemberben indul és a Disney is azt ígéri, hogy még idén elindítja a Disney plus streaming szolgáltatását. Jóval olcsóbban ráadásul, hiszen míg a Netflix legolcsóbb csomagja havonta 13 dollár, addig az Apple 5 dollártól indul majd, a Disney+ havidíja pedig 7 dollár lesz. És ott vannak még olyan régebbi szereplők, mint az Amazon vagy az HBO.

A Netflix negyedéves bevétele viszont elmaradt a várttól, bár 31 százalékkal ugrott meg a bázisidőszakhoz képest, az elemzők még ennél is nagyobb növekedésre számítottak: a várt 5,52 milliárd dollár helyett 5,25 milliárd dollár lett.

A vállalat profitja viszont felülmúlta a piaci várakozásokat, az egy évvel ezelőtti 403 millió dollárról 665 millió dollárra nőtt, ami részvényenként 1,47 dollárnak felel meg. A Wall Street 1,04 dolláros részvényenkénti nyereséget várt.

A menedzsment szerint a cég jó úton halad afelé, hogy elérje a kitűzött profitabilitási célt és 13 százalékos működési eredményszintre tegyen szert, 2020-ban pedig tovább 300 bázispontos javulással számol.

A negyedéves számokra nagy emelkedéssel reagált az árfolyam, a Netflix 10 százalékot emelkedett a zárás utáni kereskedésben. A második negyedéves gyorsjelentés óta lejtmenetben volt a részvény, a tegnapi zárásig több mint 20 százalékos mínuszban volt.

Címlapkép: Ernesto S. Ruscio/Getty Images for Netflix

Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Nagyot esett a Mol