Katona Bence Hiventures
Üzlet

Ráugrottak a magyar cégek a Hiventures új programjára

Portfolio
Új divíziót nyit a Hiventures azzal, hogy elindította a kkv-stratégiáját és a kkv-kra fókuszáló tőkealapját - jelentette be Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a Hiventures-Portfolio KKV Tőkefinanszírozás konferenciáján.

Azzal kezdte előadását Katona Bence, hogy hol tart jelenleg a kockázati tőkealap-kezelő. Úgy vélekedett, hogy szerinte sikerült betölteni az űrt a korai vállalkozások finanszírozása terén. Egyúttal nemzetközi szinten is komoly szereplővé vált a Hiventures. Európában az egyik legaktívabb korai fázisú befektető társaság lettünk - mondta.

Hozzátette: a Hiventures idén szeptemberben felállította 31 milliárd forintos KKV tőkealapját, melynek tulajdonosa a Magyar Fejlesztési Bank és a Hiventures kezeli a forrást.

Mióta elkezdtük a program népszerűsítését, napi szinten jönnek be a megkeresések, összesen 40 jelentkező volt eddig, folyamatosan zajlanak a tárgyalások

- árulta el Katona Bence.

A program részleteiről szólva kiemelte, hogy 50 millió és 3,1 milliárd forintig terjedő tőkefinanszírozást adhatnak 1-1 tranzakció során. Példaként kiemelte, hogy ha megvalósul adott esetben egy 3,1 milliárdos tőkeági finanszírozás, akkor az tulajdonképpen egy 10 milliárd forintos tranzakciót jelent. A cél, hogy a tranzakciókat a vevők oldaláról támogassuk. A konstrukcióval kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez egy tőkebefektetés, ezért üzletrészt kér az alapkezelő cserébe. A minimum hozamelvárás 10%, és zárt végű konstrukcióról van szó. Ez azt jelenti, hogy 2-8 éven belül a mi általunk befektetett tőkét és hozamot fizesse vissza a vállalkozó - magyarázta Katona Bence. Ennek az a lényeges következménye, hogy a végén 100%-ban a magyar tulajdonos kezében lesz a cég.

Fotó: Stiller Ákos

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Wall Street