Katona Bence Hiventures
Üzlet

Ráugrottak a magyar cégek a Hiventures új programjára

Portfolio
Új divíziót nyit a Hiventures azzal, hogy elindította a kkv-stratégiáját és a kkv-kra fókuszáló tőkealapját - jelentette be Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a Hiventures-Portfolio KKV Tőkefinanszírozás konferenciáján.

Azzal kezdte előadását Katona Bence, hogy hol tart jelenleg a kockázati tőkealap-kezelő. Úgy vélekedett, hogy szerinte sikerült betölteni az űrt a korai vállalkozások finanszírozása terén. Egyúttal nemzetközi szinten is komoly szereplővé vált a Hiventures. Európában az egyik legaktívabb korai fázisú befektető társaság lettünk - mondta.

Hozzátette: a Hiventures idén szeptemberben felállította 31 milliárd forintos KKV tőkealapját, melynek tulajdonosa a Magyar Fejlesztési Bank és a Hiventures kezeli a forrást.

Mióta elkezdtük a program népszerűsítését, napi szinten jönnek be a megkeresések, összesen 40 jelentkező volt eddig, folyamatosan zajlanak a tárgyalások

- árulta el Katona Bence.

A program részleteiről szólva kiemelte, hogy 50 millió és 3,1 milliárd forintig terjedő tőkefinanszírozást adhatnak 1-1 tranzakció során. Példaként kiemelte, hogy ha megvalósul adott esetben egy 3,1 milliárdos tőkeági finanszírozás, akkor az tulajdonképpen egy 10 milliárd forintos tranzakciót jelent. A cél, hogy a tranzakciókat a vevők oldaláról támogassuk. A konstrukcióval kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez egy tőkebefektetés, ezért üzletrészt kér az alapkezelő cserébe. A minimum hozamelvárás 10%, és zárt végű konstrukcióról van szó. Ez azt jelenti, hogy 2-8 éven belül a mi általunk befektetett tőkét és hozamot fizesse vissza a vállalkozó - magyarázta Katona Bence. Ennek az a lényeges következménye, hogy a végén 100%-ban a magyar tulajdonos kezében lesz a cég.

Fotó: Stiller Ákos

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Alteo klub