penzforintgetty
Üzlet

9 milliárdos közbeszerzésen nyert a Mészáros és Mészáros Kft.

Portfolio
Közbeszerzési pályázatot nyert el az Opus Global közvetlen tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft. – tette közzé a társaság a BÉT-en.

A Mészáros és Mészáros Kft. nyerte el a Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. által kiírt, „Tiszavasvári, volt Alkaloida hulladéklerakó kármentesítés I. ütem” tárgyú közbeszerzési pályázatot gazdasági szereplők csoportosulásaként, konzorciumban eljárva, a Békés Drén Kft.-vel közösen. Az ajánlattevő várhatóan november közepéig köti meg a szerződést a nyertes konzorcium tagjaival. A Mészáros és Mészáros Kft. által vezetett konzorcium a tiszavasvári gyógyszergyár egykori hulladéklerakójának területén végzi el a kármentesítési munkálatok első ütemét, a beruházást nyolcvan százalékban a Mészáros és Mészáros Kft. végzi. 

A tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár egykori hulladéklerakója 26 hektáron terül el. A kármentesítési munkálatok első ütemében a területet úgynevezett mélyrésfalas technológiával zárják körbe. A Mészáros és Mészáros Kft. és a Békés Drén Kft. legalább 28-30 méter mély vízzárórésfalat épít, amely megakadályozza a szennyeződés tovább terjedését a talajban. A 60 centiméter széles résfalba nagy sűrűségű műanyagból készült lemezt építenek be, amellyel tökéletes vízzáróság érhető el. A résfalazás során kitermelt, szennyezett földet olyan hulladékkezelőbe szállítják el, amely veszélyes hulladék kezelésére, ártalmatlanítására jogosult.

A résfalon kívül rekedt szennyezőanyagokat úgynevezett Pump&Treat technológia alkalmazásával távolítják el a vízadó rétegekből. Ennek érdekében vízkitermelő kutakat, víztisztító- és visszanyelető rendszert építenek ki, amelynek próbaüzeme 12 hónapig tart. A konzorcium további feladata, hogy az első hat hónapban élesben is üzemeltesse a víztisztító rendszert.   

A konzorcium által megvalósítandó projekt végleges összértéke – általános forgalmi adó nélkül számítottan – 9098290659 forint értékben került meghatározásra.

Az elmúlt napokban záporoztak a hírek az Opus érdekeltségeibe tartozó vállalatok felől. Tegnap az egyik építőipari cége, az Euro Generál Építő és Szolgáltató Kft. jelentette be, hogy konzorciumban elnyerte a győri állatkert fejlesztését, aminek értéke 1,5 milliárd forint. A héten közölte a Mátrai Erőmű, hogy bányászati cége bővíti a tevékenységi körét, az Opus vezérigazgatója, Gál Miklós pedig egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a Hunguest szállodalánc több tízmilliárd forintos megújítását tervezik.

Az Opus árfolyama ma 3,7 százalékos pluszban áll. Idén nagyot estek a részvények, közel 35 százalékkal került lejjebb az árfolyam az év eleje óta.

opusarfolymamaaaaaaaa

Címlapkép: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde