Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett pénteken a Richter

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek a pénteki kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, a hazai blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

Emelkedett a BUX, tovább menetelt a Richter

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 109 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét utolsó napját. Az OTP 0,2 százalékos esés után 13 050 forinton zárt, míg a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 846 forinton fejezték be a pénteki kereskedést. A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó részvényei 1,4 százalékos emelkedés után 5 155 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától, míg a Magyar Telekom 1 százalékos emelkedés után 454,5 forinton zárt.

Visszahúzták az OTP-t, tovább emelkedik a Richter

A pénteki piaczárás felé közeledve a BUX előző napi záróértéke fölé kapaszkodott vissza, a magyar tőzsde 51 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. Az OTP a korábbi esés egy részét le tudta dolgozni, a bankpapír 0,1 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül 0,9 százalékos emelkedésével a Richter teljesít a legjobban ma délután.  

Richter

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitás után

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitás után, a kínai, harmadik negyedéves GDP adat után ismét előtérbe kerültek a globális növekedési aggodalmakat, a piaci kommentárok szerint ezt azonban részben ellensúlyozni tudták a beérkező vállalati gyorsjelentések. A Coca-Cola a pénteki piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait, a társaság harmadik negyedéves bevétele 9,51 milliárd dollárra nőtt, felülteljesítve ezzel a Reuters 9,43 milliárd dolláros elemzői várakozásait. A cég számait jól fogadták a befektetők, a Coca-Cola 2 százalékkal került ma feljebb. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,1 százalékkal került lejjebb, a Dow 0,2 százalékot esett, míg az S&P500 0,1 százalékkal került lejjebb.  

Dow

Vegyesen teljesítenek a régiós részvényindexek

Mérsékelt elmozdulás mellett, felemásan teljesítenek az irányadó részvényindexek péntek délután, a hangulatra a harmadik negyedéves kínai adat beérkezése után a világgazdaság lassulásával kapcsolatos árnyékok vethetnek árnyékot, míg a Renault visszavágott bevétel várakozásai szintén óvatosságra inthették a befektetőket. A DAX előző napi záróértéke közelében stagnál, míg a CAC40 0,4 százalékkal került lejjebb.

A régiós tőzsdék vegyes képet mutatnak a pénteki kereskedés második felében, a lengyel részvényindex 0,5 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,7 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,5 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde a délelőtti esés egy részét le tudta dolgozni, a BUX 3,5 milliárd forintos forgalom és 101 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot emelkedett. A Mol mindemellett 0,6 százalékot esett, míg az OTP az áprilisi kissé eltávolodott az áprilisi, történelmi csúcsa közeléből, a bankpapír 0,5 százalékkal került ma lejjebb. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, az OTP számára a 12 800 forintos szint jelentheti a következő fontos támaszt.

OTP

Esik az AutoWallis

Az AutoWallis részvényei február elején 266 forintnál új csúcsra emelkedtek, az év elején látott elképesztő szárnyalás után először nagy esés következett, majd az elmúlt hónapok a lejtmenet jegyében teltek. Az árfolyam többször is próbálkozott felpattanással, tartós pozitív fordulatra azonban egyelőre nem került sor. Az AutoWallis a februári csúcsához képest több mint 65 százalékot esett, a részvény ezzel közel egyéves mélypontja közelében jár. Az AutoWallis ma közel 5 százalékos mínuszban is járt, majd a cég papírjai a mai esés egy részét le tudták dolgozni, az AutoWallis részvényei 1,7 százalékkal kerültek lejjebb.

AutoWallis

Újra riogat a profitrém

Az elmúlt néhány órában több ijesztő vállalati hír érkezett, több európai cég is bejelentette, hogy a bevétele vagy a profitja idén gyengébb lehet a vártnál. A Renault mellett az európai védelmi elektronika-gyártó, a Thales is alaposan ráijesztett a befektetőkre, de emellett az Accor és a Telia is borúsabban látja a jövőt.

Tovább a cikkhez

Lejjebb került a BUX, lefordult az OTP

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délelőtt, míg a magyar tőzsde a pénteki piacnyitástól távolodva lejjebb került. A BUX 171 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével esnek. A Mol 0,2 százalékos esése mellett a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb.

Az OTP pénteki és hétfői emelkedései után úgy tűnt, hogy a bankpapír új történelmi csúcsra kapaszkodhat, a hét közepére azonban kifulladt a lendület. Az OTP ma 0,8 százalékkal került lejjebb, a részvény a mai esésével kissé távolabb került az áprilisi, 13 250 forintos történelmi csúcsától.

OTP

Néhány pontos eséssel vágott neki a hét utolsó napjának a BUX

Eséssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 48 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. Az OTP és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt stagnált, a Richter a jelentős csütörtöki erősödése után 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,1 százalékot erősödött.

BUX

Lengyel bankvásárlással hozták szóba az OTP-t

Több európai pénzintézet is érdeklődik az egyik lengyel bank, az mBank megvásárlása iránt, köztük lehet az OTP is, írja a lengyel Parkiet. A lengyel lap arról ír, hogy az OTP is érdeklődik az mBank megszerzéséért, de valószínűbb, hogy végül olyan pénzintézet vásárolja meg a lengyel bankot, amely már jelen van Lengyelországban.

Tovább a cikkhez

Enyhe eséssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, a piaci kommentárok szerint a hangulatot a Brexit-megállapodással kapcsolatos beszámolók mellett az összességében kedvező vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, a Netflix 2,5 százalékkal került feljebb a cég gyorsjelentése után, míg a csütörtöki piacnyitás előtt jelentő és az elemzői várakozásokat felülmúló Morgan Stanley árfolyama 1,5 százalékkal került feljebb. Az amerikai részvényindexek mérsékelt erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést, a Dow végül 24 pontos emelkedés után 0,1 százalékkal került feljebb, a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, míg az S&P500 0,3 százalékot emelkedett, az S&P500-at a csütörtöki emelkedés után mindössze 1 százalék választotta el a történelmi csúcsától.

A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, a BUX 313 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. A Magyar Telekom 0,9 százalékos erősödés után 450 forinton zárt. A Mol 1,4 százalékkal került feljebb, az olajcég részvényei 2 850 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Richter 2,3 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai az 5 000 forintos szint felett tudtak bezárni, a részvény ezzel felfelé tört ki az elmúlt hónapok során irányadó, csökkenő trendcsatornából, a Richter 5 085 forinton zárta a hét negyedik napját. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 0,4 százalékos esés után 13 070 forinton búcsúzott a csütörtöki kereskedéstől.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki emelkedése után az ázsiai tőzsdék többsége lejjebb került a hét utolsó napján, a piaci kommentárok szerint a hangulatra a vártnál gyengébb kínai GDP-adat nyomta rá bélyegét, miután a kínai gazdaság 6 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben (év/év) alapon, ami kissé alulmúlta az előzetes várakozásokat. A szeptemberi ipari termelés a várt felett, 5,8 százalékkal bővült, míg a kínai kiskereskedelmi eladások 7,8 százalékkal nőttek szeptemberben, ami megfelelt a várakozásoknak. A Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,3 százalékot esett. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét utolsó napja, szingapúri tőzsde 0,4 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,6 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 12 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Brexit-megállapodással kapcsolatos beszámolók mellett a befektetők a kínai gazdaság lassulásáról beszámoló harmadik negyedéves kínai GDP-adatot emésztették, a hét utolsó napján nem érkezik kiemelt, piacmozgató makroadat, azonban a Coca-Cola és az American Express beszámolóival tovább folytatódik majd a tengerentúli gyorsjelentési szezon.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken nem érkezik kiemelt hazai makroadat, a hét utolsó napján Kínából beérkezett harmadik negyedéves GDP-statisztikát és a szeptemberi, kínai ipari termelési és kiskereskedelmi eladási adatsorokat leszámítva sem az eurozónából, sem az Egyesült Államokból nem érkezik majd kiemelt makroadat.

Pénteken teszi közzé gyorsjelentését a Coca-Cola és az American Express is.  

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde