Előfizetői tartalom

Újabb piacra törne be az OTP? Ennek elég kicsi a valószínűsége

Több európai pénzintézet is érdeklődik az egyik lengyel bank, az mBank megvásárlása iránt, köztük lehet az OTP is, írja a lengyel Parkiet. A lengyel lap arról ír, hogy az OTP is érdeklődik az mBank megszerzéséért, de valószínűbb, hogy végül olyan pénzintézet vásárolja meg a lengyel bankot, amely már jelen van Lengyelországban.

Kik lehetnek az érdeklődők? Brit bankok is a vevőjelöltek között lehetnek, azonban nekik nincs tapasztalatuk európai lakossági bankok működtetésében, ráadásul a Brexit miatt egyéb kihívásokkal is szembesülnek, azt viszont nehéz elképzelni, hogy német bank venné meg az mBankot, a skandináv pénzintézetek pedig elsősorban a saját piacukra fókuszálnak, nyilatkozta a Parkietnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés