Bear
Üzlet

Újra riogat a profitrém

Portfolio
Az elmúlt néhány órában több ijesztő vállalati hír érkezett, több európai cég is bejelentette, hogy a bevétele vagy a profitja idén gyengébb lehet a vártnál. A Renault mellett az európai védelmi elektronika-gyártó, a Thales is alaposan ráijesztett a befektetőkre, de emellett az Accor és a Telia is borúsabban látja a jövőt.

Renault

Visszavágta az idei évre vonatkozó bevétel-, és eredményvárakozásait a Renault, a francia autógyártó arra számít, hogy a cég bevételei idén 3-4 százalékkal eshetnek vissza, míg az operatív marzs esetében a menedzsment a korábbi 6 százalékkal szemben csupán 5 százalékos értéket vár, a Renault a visszavágott várakozásokat a vártnál kedvezőtlenebb gazdasági környezettel indokolta. A francia autógyártó visszavágott várakozásait nagyon rosszul fogadták a befektetők, a Renault árfolyama 12,2 százalékot zuhant ma.

Renault

Thales

A Thales csütörtökön visszavágta a 2019-es bevételvárakozásait, a cég az idei évre vonatkozó, organikus bevétel növekedési várakozásait a korábbi 3 százalékról 1 százalékra csökkentette, amit Európa legnagyobb védelmi elektronika-gyártója a kereskedelmi célú műholdak lassabb értékesítéseivel, valamint egy ausztrál katonai projekttel összefüggő csúszással indokolt. A bejelentésre rosszul reagáltak a piaci szereplők, a Thales árfolyama 6 százalékot esett ma, a cég részvényei ezzel közel kétéves mélypontra estek.

Thales

Accor

Az AccorHotels, Európa legnagyobb szállodacége is borúsabban látja a jövőt, a cég lefelé módosította az idei évre vonatkozó eredményvárakozásait. A cég harmadik negyedéves bevétele 10,9 százalékkal 1,049 milliárd euróra nőtt, az Accor pénzügyi vezetője szerint bár a cég az európai piacon jól teljesít, azonban Ázsiában a kínai szituáció miatt lassulással szembesült. Az Accor 2019-re a korábban várt 820-850 millió eurós sávval szemben 820-840 millió eurós tartományba vágta vissza az EBITDA-várakozásait, amit a cég a Kínával kapcsolatos bizonytalanságokkal indokolt. Az Accor ma reggel 2,9 százalékot esett, majd a részvény a korábbi esés jelentős részét ledolgozta, az Accor 0,1 százalékkal került ma lejjebb.

Accor

Telia

A Telia csütörtökön tette közzé legfrissebb számait, bár a svéd telefontársaság nem tett közzé profit warningot, azonban a cég alaposan ráijesztett a befektetőkre, miután bejelentették, hogy a gyengülő gazdasági környezetre válaszul inkább tartalékolják pénzeszközeiket és a Telia emiatt hamarabb befejezi a részvényvisszavásárlási programját. Bár a svéd telefontársaság nettó eladásai 2,4 százalékkal nőttek a harmadik negyedévben, és a cég egyszeri tételektől tisztított EBITDA-ja az elemzői várakozásokat felülmúlva 8,26 milliárd svéd koronára (845 millió dollárra) nőtt, a részvényvisszavásárlási program befejezését és annak indoklását rosszul fogadták a piaci szereplők, a Telia 6,5 százalékot esett csütörtökön, majd az árfolyam a tegnapi zuhanás után emelkedéssel próbálkozott meg a hét utolsó napján.

Telia

Címlapkép forrása: Max Mumby/Indigo/Getty Images

csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
kutatas fejlesztesi tamogatas hatasa GettyImages-1124557272
idős_nyugdíj_shutter
trump kim
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Frankfurti tőzsde