GettyImages-1135670779
Üzlet

Már tesztelik a világ leghosszabb repülőútját

Portfolio
Az ausztrál Quantas légitársaság már teszteli új repülőútját, a New York és Sydney közötti 16 200 kilométeres repülőút 19 óra 16 percig tart. A légitársaság azt vizsgálja, hogy hogyan hat a pilótákra, a személyzetre és az utasokra a megszakítás nélküli, hosszú repülőút.

Az első teszt most ért véget, a Quantas 7879 számú járata vasárnap szállt le Sydneyben, a fedélzeten 50-en utaztak, az utat egy Boeing 787-9-es Dreamlinerrel tették meg.

A légitársaság vezérigazgatója, Alan Joyce szerint nem csak a Quantas és az ausztrál légiközlekedés, de a világ légiközlekedése szempontjából is történelmi pillanat a mostani.

Ilyen távolságra kereskedelmi utazás még nem történt, a mostani teszt úgy történt, hogy a repülőt tele tankolták, de nem a maximális számú utast vitték magukkal, a csomagok száma is korlátozva volt, teherszállítmány pedig nem volt a gépen. Leszálláskor egyébként 70 percre elegendő üzemanyag volt még a gépen.

A cél az volt a teszttel, hogy többek között vizsgálják, hogyan hat a hosszú utazás a gépen tartózkodókra, vizsgálták, mennyi oxigén fogy a gépen, de még a pilóták agyműködését is rögzítették. A cél az, hogy olyan körülményeket teremtsenek a gépeken, hogy azzal igyekezzenek csökkenteni a jet lag-et.

A Quantas kiértékeli az eredményeket, és később döntenek arról, berepülik-e ezt a távot, ha igen, akkor az első járatok 2022-ben vagy 2023-ban indulhatnak.

A légiközlekedés egyre népszerűbb, a légitársaságok pedig a technológia és a repülőgépek fejlődése és az utasok igényei miatt egyre több, hosszú útvonalat kínálnak. Az IATA előrejelzése szerint a globális légi utasszám az idei 4,6 milliárdról 2037-re 8,2 milliárdra nőhet.

(Reuters)

Címlapkép: Cameron Spencer/Getty Images

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Wall Street