BÉT
Üzlet

Megtorpanhat a Richter emelkedése

Portfolio
A héten a Richter meghatározó ellenállásokat tört át és a Magyar Telekom is fontos szint felett zárta a hetet, azonban az OTP-nek egyelőre nem jött össze az új történelmi csúcs. A hazai blue chipek technikai képe izgalmas folytatást vetít előre, összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap folyamán.

OTP

Az OTP, ahogyan tette azt többször is, újra felfelé tört ki a kereskedési sávjából, a héten azonban a bankpapír megerősítette a kitörést és az emelkedés folytatódott. Bár az OTP az áprilisi, 13 250 forintos történelmi csúcsa közelébe kapaszkodott fel, a hét közepére azonban elfogyott a lendület és az OTP lefordult. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, az OTP a korábbi sávtetőt tesztelheti vissza, 12 800 forintnál. Ha sikerül 12 800 felett maradnia az árfolyamnak, az OTP ismét emelkedéssel próbálkozhat meg és a részvény ismét a történelmi maximumát vehetné célba.

OTP

Mol

A csökkenő csatornában lefelé haladó Mol korábban kétszer is megtesztelte a 2 800 forintos támaszt, majd a héten ismét a 2 800 forintos szintről pattant fel az árfolyam. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a Mol számára a 2 940 forintos szint jelenti majd a következő ellenállást, míg lefelé újra a 2 800 forintos támaszra érdemes majd figyelni a későbbiek folyamán.

Mol

Richter

A Richter az elmúlt hónapok folyamán egy csökkenő trendcsatornában ereszkedett lefelé, majd az árfolyam a múlt héten a 4 700 forintos szint közeléből pattant fel. A gyógyszergyártó részvényei a héten tovább emelkedtek, a Richter kitört a csökkenő trendcsatornából és az árfolyam a fontos, 5 000 forintos lélektani és technikai szint felett tudott bezárni. Az emelkedés a hét második felében is folytatódott, ezzel a Richter rövid távon túlvett tartományba érkezett meg, ezért érdemes számolni egy negatív korrekció lehetőségével. Lefelé a csökkenő csatorna felső trendvonala, és az 5 000 forintos szint jelentenek támaszokat a Richter számára. Míg felfelé, amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő megállót az 5 200 forintos ellenállás jelentheti a továbbiakban.

Richter

Magyar Telekom

A múlt hét szerdai, jelentős emelkedés után erőt gyűjtött a Magyar Telekom, majd a részvény a hét második felében tovább erősödött, immár teljesen visszatöltve a májusi osztalékszelvény vágás után hagyott rést. A rés tetejénél található, 450 forintos szintet leküzdve a részvény túlvett tartományban jár, így érdemes számolni egy esetleges negatív korrekció lehetőségével. Lefelé az első fontos támaszt a 442 forintos szint jelenti. Míg a 450 forintos szint felett a következő ellenállást a 474 forintos szint jelenti majd a Magyar Telekom számára.

Magyar Telekom

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

SZG_9486
german manufacturing
GettyImages-505440596
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
SZG_9486