Erdő
Üzlet

Fáradt vagy? Stresszes az életed? A mikrovakációt neked találták ki

Portfolio
A nyaralás okozta stresszt és a munkával kapcsolatos problémákat egyszerre enyhítheti a mikrovakáció, a hosszabb szabadságok helyett egy időgazdálkodási szakértő szerint érdemes lehet megfontolni a rövidebb idejű, gyakoribb üdülések lehetőségét.
Hasonló témákról is lesz szó a Portfolio Private Health Forum rendezvényünkön. További részletek itt:

A nyaralásra általában néhány hetes kikapcsolódásként gondolunk egy távoli, napsütötte helyen, bár sokan ekkor sem képesek teljesen elengedni a munkát vagy a mindennapi gondokat és hamarosan azon kapják magukat, hogy a tengerparton is emaileket olvasnak. A nyaralás, és már annak a megtervezése is sok időt emészt fel, az ideális helyszín, a szállás és a vakációval kapcsolatban felmerülő számtalan más kérdés megválaszolása mellett további stresszfaktort jelenthet a munkahelyi feladatok nyaralást megelőző elrendezése, a távollét alatti feladatok delegálása, és más hasonló aggodalmak is.

Sokan ezért inkább nem is mennek nyaralni, és az év végén szembesülnek a ki feltorlódott szabadnapjaikkal. Többek között számukra is megoldást jelenthet a mikrovakáció, miiután egy kutatás szerint a mikrovakációval, azaz csupán egynapos (vagy akár néhány órás) szabadsággal a maximumot hozhatják ki a távollétből, a hagyományos, 1-2 hetes szabadsággal járó stressz nélkül.

A BusinessInsider által idézett időgazdálkodási szakértő szerint az egyhetes nyaralások helyett érdemes megfontolni a két-három napos vakációt, a városban lakók előtt viszonylag rövid utazással széles lehetőségek nyílnak meg. Egy pénteki szabadnappal és közeli úticéllal sokkal több kihozható a szabadidőből.

A szakember szerint már néhány órára is érdemes kiszakadni a mókuskerékből, így a régóta halogatott teendőkre (mint például fogorvos vagy téligumi csere) is könnyedén sort lehet keríteni, vagy egy szabadnapba sűrítve akár minden olyan feladat egyszerre elintézhető, amiket korábban sokan hajlamosak újra és újra elhalasztani.

A szakértő kiemeli, hogy az évente egyszeri vagy kétszeri hosszabb nyaralás helyett érdemes megfontolni a mikrovakációk lehetőségét, és rövidebb szabadságokat az élet részévé tenni, így javítva az időgazdálkodást.

(BusinessInsider)

Címlapkép forrása: Nicolas Armer/picture alliance via Getty Images

Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
kutatas fejlesztesi tamogatas hatasa GettyImages-1124557272
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere