posterminal bankkartya card
Üzlet

Itt az Európai Bankhatóság döntése az erős ügyfélhitelesítésről

Portfolio
Az Európai Bankhatóság 2020 december végi végdátumot határozott meg a PSD2-es erős ügyfélhitelesítés szabály teljesítésére - jelentette be a hatóság.
A PSD2 után következő új világról, a fizetések jövőjéről is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

Az Európai Bankhatóság (EBH) 2019. június 21-én kiadott véleménye lehetőséget biztosított a nemzeti hatóságok számára, hogy egyedi felkészülési időt adjanak a pénzforgalmi szolgáltatók számára a bankkártyákkal kezdeményezett elektronikus e-kereskedelmi fizetéseknél az erős ügyfélhitelesítés feltételeinek kialakítása érdekében.

Ugyanakkor a június végi vélemény nem határozta meg, mi az a végdátum, amíg minden szolgáltatónak fel kell készülnie teljes mértékben az erős ügyfélhitelesítés szabályaira, ez dőlt el most:

2020 december végéig kaptak haladékot a szolgáltatók.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa még e döntés előtt, szeptember 10-én az eredeti, 2019 szeptember 14-ei határidőt meghosszabbítva további 12 hónap felkészülési időt engedélyezett szolgáltatók számára az erős ügyfélhitelesítés bevezetésére, tekintettel a fejlesztési folyamatok időigényére.

Ha a szabályozók nem adtak volna haladékot, akkor piaci becslések szerint az online kártyás fizetések durván negyede „tűnhetett volna el”, vagyis vált volna szabálytalanná, ugyanis míg a bankok, nagy pénzforgalmi szolgáltatók a határidő végére csak-csak elkészültek volna, a fizetési lánc más szereplői, például az e-kereskedők nem. Ugyanis a túl későn átadott információk alapján még fejlesztésekre kényszerültek volna, amelyeket ezek híján nem tudtak korábban elvégezni.

Portfolio Banking Technology 2019
A PSD2 után következő új világról, a fizetések jövőjéről is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
kutatas fejlesztesi tamogatas hatasa GettyImages-1124557272
idős_nyugdíj_shutter
trump kim
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Frankfurti tőzsde