Frankfurti tőzsde
Üzlet

Új történelmi csúcsán zárt az OTP

Portfolio
A hétfői kereskedés második felében emelkedtek az irányadó európai részvényindexek a magyar tőzsde pénteki záróértéke közeléből elrugaszkodva végül 1 százalékos emelkedéssel zárta a hét első napját, míg az OTP 2,5 százalékos erősödést követően új történelmi csúcson zárt be.

Új történelmi csúcson zárt az OTP

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 408 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét első napját. A Magyar Telekom 1,4 százalékos esés után 448 forinton zárt, a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 135 forinton fejezték be a hétfői kereskedést. A Mol 0,5 százalékos erősödés után 2 860 forinton búcsúzott a hét első napjától, a hazai nagypapírok közül az OTP teljesített a legjobban, az OTP 2,5 százalékos emelkedés után 13 370 forinton zárt, ami új történelmi csúcsot jelentett.

OTP

Új csúcson az OTP

Az irányadó európai tőzsdeindexek emelkednek ma délután, a kedvező részvénypiaci hangulatban a BUX 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP képes emelkedni, a bankpapír 1,6 százalékos emelkedés után 13 260 forintig emelkedett, ami új történelmi csúcsot jelentett. 3,8 milliárd forintos forgalmával az OTP a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, azonban érdemes megjegyezni, hogy az OTP mai forgalma 25,2 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

OTP

Történelmi csúcsa közelébe kapaszkodott vissza az OTP

A hétfői piaczárás felé közeledve pénteki záróértéke fölé kapaszkodott fel a BUX, a magyar tőzsde 53 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül az előző héten nagyot emelkedő Richter 1,4 százalékkal került ma lejjebb, míg a Magyar Telekom 1 százalékot esett. A Mol 0,5 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,9 százalékot erősödött, a bankpapír a mai emelkedésével ismét az áprilisi, 13 250 forintos történelmi csúcsra közelébe kapaszkodott vissza.

OTP

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel vágtak neki a hét első napjának a tengerentúli tőzsdék, a Brexittel kapcsolatos hírek mellett a kereskedelmi háborús hírfolyamra figyeltek a befektetők, a a piaci kommentárok szerint a befektetők kedvezően fogadták a kínai miniszterelnök-helyettes korábbi nyilatkozatát, miután Liu He szerint Kína együttműködik az Egyesült Államokkal, a kereskedelmi háborúval kapcsolatos kölcsönös aggályok kezelése érdekéken. A hétfői piacnyitástól távolodva a Dow 0,2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,5 százalékot erősödött.

Dow

Visszaesett a Halliburton profitja

Közzétette legfrissebb számait a Halliburton, olajipari szolgáltató bevétele 10 százalékkal 5,55 milliárd dollárra csökkent a harmadik negyedévben, míg az elemzők átlagosan 5,8 milliárd dollárt vártak. A cég profitja 32,2 százalékkal 295 millió dollárra csökkent, miután a Halliburton legnagyobb piacán, Észak-Amerikában visszaesett a társaság olaj-, és gáztermelő szolgáltatásai- és felszerelése iránti kereslet. Az egy részvényre eső eredmény 34 centre csökkent a korábbi év azonos időszakának 50 centes EPS-ével szemben, ami megfelelt a Reuters elemzői várakozásainak. A Halliburton 0,4 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést, míg a cég papírjai 0,1 százalékkal kerültek lejjebb, a hétfői, nyitás előtti kereskedésben.

Halliburton

Felemásan teljesítenek a régiós tőzsdék

Az irányadó európai tőzsdék erősödnek hétfő délután, a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,7 százalékos erősödése mellett a lengyel börze 0,8 százalékkal került feljebb, míg a bécsi részvényindex 1,3 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde lejjebb került ma délután, a BUX 2,3 milliárd forintos forgalom és 50 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP képes emelkedni. A BUX komponensei közül a CIG Pannónia és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az amerikai részvényindexek a hét utolsó napján, miután a piaci kommentárok szerint a vállalati gyorsjelentéseket háttérbe szoríthatták világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak, emellett a hangulatra árnyékot vetetettek a negatív vállalati hírek is, az egyedi részvények közül különösen rosszul teljesítettek a Boeing és a Johnson&Johnson papírjai. A Dow 1 százalékos esése mellett az S&P500 0,4 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Ázsiában mérsékelt erősödéssel zárták a hétfői kereskedést a tőzsdék, a befektetők a Brexittel kapcsolatos hírfolyam mellett a beérkező makroadatokra és az USA-Kína kereskedelmi konfliktusával összefüggő beszámolókra figyeltek. A Nikkei 0,3 százalékos emelkedése mellett a sanghaji börze 0,1 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde stagnált.

A hétvégi brit fejlemények hatására csökkent a megállapodás nélküli október végi Brexit esélye, ami javítani tudta a részvénypiacok hangulatát, az irányadó európai részvényindexek emelkednek ma délelőtt, a DAX 0,6 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,4 százalékot emelkedett.

DAX

Stagnál a BUX, lejjebb került a Richter

A hétfői piacnyitásól távolodva a kezdeti, minimális erősödését ledolgozva pénteki záróértéke közelében jár a magyar tőzsde, a BUX 2 ponttal került ma feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, a Mol 0,5 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot esett. Az elmúlt héten jelentős, közel 7 százalékot emelkedő Richter 0,6 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Richter

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Enyhe emelkedéssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a BUX

Mérsékelt erősödéssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 35 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. A hétfői piacnyitás után a Mol 0,3 százalékkal került feljebb, míg az OTP, a Richter és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt stagnál ma reggel.

BUX

Emelkedéssel indulhat a hét Európában

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Eséssel zárták a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a korábban beérkező, kedvező vállalati gyorsjelentéseket háttérbe szoríthatták világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak, emellett a hangulatra árnyékot vetetettek a negatív vállalati hírek is. A Boeing 6,8 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést, miután a Reuters szerint a cég félrevezethette az FAA repülési hatóságot, míg a Johnson & Johnson 6,2 százalékot esett, miután a társaság termékvisszahívásra kényszerült egy népszerű babahintőporánál, ugyanis az rákkeltő hatású azbesztet tartalmazhatott. A Dow végül 256 pontos esés után 1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,4 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,8 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 109 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét utolsó napját. Az OTP 0,2 százalékos esés után 13 050 forinton zárt, míg a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 846 forinton fejezték be a pénteki kereskedést. A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó részvényei 1,4 százalékos emelkedés után 5 155 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától, míg a Magyar Telekom 1 százalékos emelkedés után 454,5 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai tőzsdéken a hétfői kereskedésben, miután a piaci kommentárok szerint a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságot valamelyest ellensúlyozni tudták a kínai miniszterelnök-helyettes kommentárjai, miután Liu He szerint Kína együttdolgozik majd az Egyesült Államokkal, hogy orvosolják a felek aggodalmait és megállítsák a kereskedelmi háborút. A Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji börze 0,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 47 pontos plusza 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők a Brexittel kapcsolatos hírekre figyelnek majd, miután a brit parlament alsóháza a hétvégén 322:306 arányban egy olyan képviselői módosító indítványt támogatott, amiből az következne, hogy 3 hónapos, 2020. január 31-ig szóló Brexit-halasztás kellene kérnie Boris Johnson kormányfőnek az EU-tól, mégis látszik egy olyan út, ami lehetővé teszi, hogy október 31-én éjfélkor következzen be a Brexit.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn nem érkezik majd kiemelt makroadat.

Hétfőn teszi közzé gyorsjelentését az SAP és a Halliburton is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

Újabb milliárdos megbízás a 4iG-nek

Újabb milliárdos projektben vesz részt a 4iG, a vállalat végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését.

Tovább a cikkhez
Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
kutatas fejlesztesi tamogatas hatasa GettyImages-1124557272
idős_nyugdíj_shutter
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere