BMW
Üzlet

Fontos feladathoz keresnek kivitelezőt a BMW-gyár területén

Portfolio
Új állomásépületet hoznak létre az épülő BMW-gyárnak is otthont adó Macs Ipari Park Állomáson, írja a Magyar Nemzet, a lap szerint a Debrecenhez közeli ipari parkhoz vezető vasúti pályán pedig nagyobb sebességgel haladhatnak a vonatok.

A Magyar Nemzet szerint a nemzeti beruházó kivitelezőt keres a BMW-gyárat is magába foglaló ipari park vasútállomásának megépítésére, valamint a Debrecen–Füzesabony vasútvonal első ütemének bővítésére és felújítására. A Macs Ipari Park állomáson új állomás- és üzemi épületet hoznak létre és a vasúti pálya mellett a forgalomirányító és biztosítóberendezések is korszerűsítésre kerülnek.

A lap kiemeli, hogy az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás alapján a kivitelező feladata lesz a Debrecen–Füzesabony, azaz a 108. számú vasútvonal Debrecen és Macs állomás közötti szakaszának az átépítése az átmenő fővágányokon és a csatlakozó nyílt vonalakon óránként 80-100 kilométeres sebességre.

A meglévő nyomvonalat 11,6 kilométer hosszúságban fel kell újítani, míg 3,6 kilométeren át kell építeni, a Magyar Nemzet beszámolja szerint Debrecen és Tócvölgy állomások között második vágányt építenek, a felsővezetékrendszer átalakítása mellett új biztosítóberendezéseket építenek, Debrecenben pedig a meglévő biztosítóberendezést építik át.

A Magyar Nemzet kiemeli, hogy a teljes vonalon központi forgalomirányító rendszert létesítenek, továbbá járda és kerékpárút mellett zajvédő fal is épül. A lap szerint Debrecenben az üzemi épületet, Tócóvölgy állomáson a jelenlegi felvételi épületet kerül felújításra, Macs Ipari Park állomáson pedig új üzemi és felvételi épületet épül.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. korábban már elbírálta az egyesített engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésére kiírt tervezői pályázatot a Magyar Nemzet beszámolója szerint, a 2,3 milliárd forintos munkát a dunavarsányi Kontúr Csoport, és a debreceni Terv-Tár nyerte el.

A lap szerint a beruházásokkal a Debrecen, Tócóvölgy, Nagymacs, Balmazújváros vasúti szakaszt felújítják, kapacitását bővítik és villamosítják. 2018. novemberében a kormányzat több mint 135 milliárd forintot különített el a debreceni BMW-gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra-építésre. A határozat a debreceni Északnyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő közúti, vasúti és közmű-infrastruktúra fejlesztések címet viseli. A vasútfejlesztések támogatási összege 71 milliárd 591 millió forint.

(Magyar Nemzet)

Címlapkép forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde