GettyImages-1095488022
Üzlet

Fürjes Balázs: Szó sem lehet Budapest büntetéséről!

Portfolio
Fürjes Balázzsal, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával készített interjút az Inforádió.

Fürjes Balázs az interjúban a következőket mondta el:

  • Minden megállapodásunkat betartjuk, amit a fővárossal kötöttünk, az új városvezetés Tarlós Istvánnal azonos feltételek mellett működhet, szó sem lehet Budapest büntetéséről.
  • Azon feltételek mellett, amelyek mellett Tarlós István sikeres városvezető volt, Karácsony Gergely is sikeres városvezető lehet.
  • Elkötelezettek vagyunk Budapest mellett, szeretjük ezt a várost, de csak olyan városépítő tevékenységet lehet megvalósítani, amit a város vezetése támogat.
  • Budapestet szívesen építjük, ez így lesz a jövőben is, mondta Fürjes. Döntést nem a kormánynak kell hoznia, hanem a városvezetésnek, hogy fenntartja-e az egyetértéseket, támogatást, vagy visszavonja és akkor fejlesztéseket kell leállítani.
  • Lánchíd-rekonstrukció: a fővároson múlik, hogy mikor kezdik el a fejlesztést, Tarlós István jelezte, hogy forráshiánya van a fővárosnak, kért 6 milliárd forintot a kormánytól tavaly ősszel, ez az ígéret is olyan, amit betart a kormány, amint elindul a beruházás, a kormány átutalja a 6 milliárd forintot a főváros számlájára. A kormány egyetlen kérése, hogy a híd és az alagút felújítása legfeljebb 18 hónapos forgalomból való kiesést jelentsen, ennél hosszabb zavar ne keletkezzen.
  • Galvani híd: rengeteg fejlesztés van folyamatban, ennél a projektnél egyelőre tervezésről, előkészítésről van szó. Izgalmasabb kérdések a  folyamatban lévő beruházások a kormány várja a fővárosi közgyűlés döntéseit.

  • Liget Budapest Projekt: Haladjunk lépésről lépésre, nyilvánítsa ki Budapest új városvezetése, hogy mely beruházást támogatja, melyet nem, elbizonytalanodott, megkérdőjeleződött néhány fejlesztés, ezért az a kérés a főváros felé, hogy a közgyűlés döntsön. A ligetben folynak építkezések, múzeumok építése, amelyek építése még nem kezdődött meg, Fürjes azt fogja javasolni, hogy a Liget beruházás kormányzati felelősét, Bán Lászlót is hívják meg az egyeztetésekre, a Fővárosi Közfejlesztési Tanács ülésére, mondja el, milyen érvek szólnak az építkezések mellett. Fürjes bízik benne, hogy lesz nyitottság a fővárosi vezetés részéről, őszintén nyíltan kell beszélni a főváros szempontjából fontos fejlesztésekről, ha nem sikerül, akkor a kormány tiszteletben tartja a főváros döntését. Ha az a döntés, hogy ne épüljenek, akkor nem fognak megépülni a tervezett épületek, olyan is lehet, hogy folyamatban lévő építkezéseket menet közben állítsanak le.

  • A hosszútávú városfejlesztési tervről is dűlőre kell jutnia az új fővárosi vezetéssel.

  • Puskás Aréna: November 15-re tervezik az átadását, a Magyarország-Uruguay futballmérkőzéssel, Fürjes azt mondta, izgulnak, hogy határidőre, rendben elkészüljön a stadion, jó eséllyel november 15-én megnyitják a mérkőzéssel. Cél az, hogy sporton kívül másra is lehessen használni az arénát, például koncerteket is tarthatnak az új stadionban, miközben jelenleg nincs megfelelő koncerthelyszíne Magyarországnak. Jövőre 3-5 teltházas hazai vagy külföldi fellépővel rendezett koncertet is megtarthatnak itt, ezek foglalása már zajlik. A karácsony körüli hetekben már nincs üres hely az aréna rendezvényterében, ahol üzleti vacsorák, konferenciák, bankettek lesznek megtartva, ebből is fontos bevétele lesz az arénának. Fürjes szerint a gazdaságos működés meg tud valósulni.

Címlapkép: Avalon/Universal Images Group via Getty Images

Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
kutatas fejlesztesi tamogatas hatasa GettyImages-1124557272
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere