KweichowMoutai
Üzlet

Kínai italgyártó most az egyik legmenőbb befektetés

Portfolio
A kínai szeszesitalgyártó, a Kweichow Moutai részvényei tavaly október óta több mint 120 százalékot emelkedtek, a társaság értékeltsége historikusan kissé feszítetté vált és vannak, akik szerint az részvény szárnyalása hamarosan megtorpanhat. Mások azonban hosszabb távon továbbra is látnak fantáziát a pajcsiu szeszesitalt gyártó cég papírjaiban.

A Kweichow Moutai részvényei tavaly október óta folyamatosan új csúcsokra törtek, a pajcsiu szeszesitalt gyártó cég árfolyama 123,5 százalékot emelkedett, a társaság piaci kapitalizációja nagyjából 207 milliárd dollár, ezzel a cég a világ legértékesebb lepárlója és Kína egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalata. A befektetők által biztonságos menedéknek tekintett Moutai papírjai idén huszonnyolcszor emelkedtek új történelmi csúcsukra, azonban vannak, akik rövid távon nem optimisták a cég kilátásaira vonatkozóan.

A részvények a cég előretekintő eredményének közel harmincszorosán forognak, ezen értékeltségi szintet elérve a vállalat részvényei általában lefordultak és többször is nagyot estek az elmúlt tíz év folyamán. A bizonytalansághoz hozzájárulhattak a társaság harmadik negyedéves számai is, miután a bevételek növekedési üteme lassult az év első feléhez képest.

A céget követő elemzők jelentős többsége vételre ajánlja a papírt, a Morningstar elemzője azonban eladásra ajánlja a vállalat részvényeit, szerinte az árfolyam szárnyalása nem fenntartható, bár a cég fundamentumai jók, de ezek már tükröződnek az árfolyamban, és a szakértő szerint a nehéz elképzelni, hogy a rali folytatódjon.

Mások nem ennyire pesszimisták, egy hongkongi elemző szerint bár a társaság értékeltsége rövid távon nyomás alá helyezheti az árfolyamot, hosszabb távon a részvény az esést ledolgozhatja, mivel a befektetők a cég magas jövedelmezőségére figyelnek majd.

A Kweichow Moutai 0,2 százalékkal került ma feljebb, míg a cég részvényárfolyama idén 98,4 százalékot emelkedett.

Kweichow Moutai

(Bloomberg)

Címlapkép forrása: Nelson Ching/Bloomberg via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde