samsungshutterstock
Üzlet

Miért jobb befektetés a Samsung, mint az Apple?

Portfolio
A Samsung lett az egyik híresen sikeres technológiai befektető kedvenc részvénye. Bevásárolt a dél-koreai mobilgyártó papírjaiból az alapjába, így a legfontosabb befektetése lett, több pénzt tett bele, mint az Apple-be vagy az Alphabetbe.

A FIL Investment Management portfolió menedzsere, Hyunho Sohn a 4,8 milliárd dolláros technológiai alapjába (Fidelity Global Technology) 2018 vége óta vásárolja a Samsung-részvényeket. A dél-koreai chipgyártó és mobilgyártó árfolyamának tavaly év végi esésében jó beszállási lehetőséget látott és hisz a cég növekedésében hosszú távon. Annak ellenére, hogy a chipszektor, amely a vállalatnál az első számú profit driver most, épp egy lefelé menő ciklusban van.

A Samsung egy jó példa a stratégiámra, ami abból áll, hogy alulértékelt cégeket vásárolok, amelyeket a piaci szereplők átmenetileg utálnak

– nyilatkozta a befektetési guru.

A memória chipek piacán a keresletet biztosíthatja a felhő alapú tárolás és a felhőszolgáltatók, valamint a mesterséges intelligencia szektor növekvő adattárolási igénye – indokolja pozitív véleményét. Az 5G hálózatok fejlesztése szintén megdobhatja a memóriachipek keresletét. A globális technológiai részvényekhez képest pedig a Samsung részvényeinek árazása még mindig vonzó. Az előretekintő P/E rátája nem kiugróan alacsony historikus viszonylatban, de elmarad a riválisok mögött (a Samsung előretekintő P/E rátája 12,6-szoros, miközben a Micron Technology 14,7-szeres, a Taiwan Semiconductor 18,6-szoros rátán forog). P/BV alapján pedig a Samsung 1,2-szeres szorzója alacsonyabb bármelyik versenytársénál.

Az árazás, a hosszú távú növekedési potenciál, a mérleg és a szabad cash flow alapján a Samsung egy olyan részvény, amiből komfortosan tartok nagy pozíciókat

– tette hozzá.

Az alapban jelenleg 60 globális technológiai részvény van most. Öt éves időtávon a rivális alapok 98 százalékát verte meg, évesítve 20 százalékos hozamot hozott. A Samsung mellett a legnagyobb befektetései az Alphabet, az Apple, az Intel és a Microsoft. Eddig úgy tűnik, hogy jó beszállási pontot talált a neves technológiai portfolió menedzser, a Samsung árfolyama idén 30 százalékot emelkedett.

samsungarfolymam

De a chipszektor kilátásai most nem teljesen felhőtlenek, az iparág harmadik legnagyobb szereplője, a Micron kiábrándító bevételvárakozásokat fogalmazott meg a harmadik negyedévre a múlt hónapban. A Samsung pedig nemrég közzétette az előzetes harmadik negyedéves számait, amiből az derül ki, hogy a negyedéves működési eredménye a fele lehet a tavalyi azonos időszakhoz képest. A chipek piacán sem egyértelmű az irány, a 32GB DRAM szerver chipek ára közel 14 százalékkal zuhant a harmadik negyedévre egy év leforgása alatt, míg a 128 gigabites MLC NAND flash memóriák ára 12 százalékkal emelkedett az inSpectrum Tech adatai szerint.

(Bloomberg)

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde