Előfizetői tartalom

A fél világ rajtuk röhög – A világ pénzét tették egy bukott cégbe

Portfolio
Az év sztorijának indult, aztán kishíján az év nagy bukása lett a WeWorkból, amely az év egyik legjobban várt tőzsdei kibocsátását hajthatta volna végre, most pedig már arról van szó, hogy a nagytulajdonos, a sztorira eddig már több mint 10 milliárd dollárt költő japán Softbank újjabb milliárdokat kénytelen költeni, hogy mentse a menthetőt. Eközben a WeWork alapítója kifejezetten sok pénzt keres a sztorin, még ha el is kell hagynia a céget.

A WeWork sztori nagyon érdekesen alakult, az év elején még a coworking cég volt A Nagybetűs startup, a követendő példa, a cég, amelyik több tízmilliárd dolláros unikornisként a tőzsdét is meghódíthatja, értéke pedig akár az 50 milliárd dollárt is meghaladhatja. Aztán egyre többen vették észre, hogy a WeWork nem technológiai cég, hanem egyszerű ingatlanos vállalat, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés